Osijek
RAZVITAK FESTIVALA EKTREMNOG SPORTA

Pannonian raste i nakon što je postao punoljetan
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

Pannonian Challenge, najveći festival ekstremnog sporta i glazbe u regiji, netom nakon uspješnog lipanjskog izdanja već nastavlja s pripremom programa za sljedeće ljeto. Uređeni skate park na lijevoj obali Drave bogatim i besplatnim programom ove je godine privukao najveći broj posjetitelja u 18 godina postojanja. Tako je na Pannonianu tijekom četiri dana 20 tisuća posjetitelja uživalo u vratolomijama 300 natjecatelja, kojima je nagradni fond od 100 tisuća kuna označavao samo dodatni poticaj u realizaciji impresivnih trikova, dok se 100 vrijednih volontera “iza kulisa” brinulo da sve teče prema planu. Također, 15 je poznatih imena regionalne glazbene scene svake večeri do kraja popunilo dvorište Vege, donoseći pozitivnu atmosferu s Pannoniana i u Tvrđu.

No, unatoč brojnim pohvalama iz regije, ali i cijelog svijeta, Pannonian se mora, ali i želi nastaviti razvijati, kako bi još više izrastao u najpoznatiji osječki brend. Tako organizatori naglašavaju da fesival već sada počinje s nadogradnjom programa i cijele infrastrukture.

- Osamnaest godina rada, truda, upornosti i entuzijazma polako, ali sigurno donosi rezultate, razotkriva dio naše vizije koja grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju stavlja na kartu mladih, na kartu onih koji će se izboriti za sebe i na kartu nove pozitivne energije. Ispred nas su velike stvari, vratit ćemo Svjetski kup u BMX-u, proširit ćemo događaj na pet dana, izgradit ćemo poligon za učenje trikova (prvi u regiji), a tu su još brojne novosti za 2018. godinu, ali će one za sada ostati tajnom - sa zadovoljstvom ističe Jurica Barać, direktor festivala. Dodaje kako se nadogradnjom skate parka želi stvoriti platforma koja će omogućiti mladim talentima pripremu za svijet ekstremnog sporta.

Također, Pannonian uz ekstremni sport i glazbu, u svoj razvoj nastoji uključiti i cijelu lokalnu zajednicu pri razvitku urbane kulture pa će se na Copacabani, kao i prošlih godina, moći pronaći street art umjetnici koji festivalski okoliš ukrašavaju svojim kreativnim grafitima, kao i breakdance plesači koji festivalu dodaju pravi umjetnički štih.

Pannonian Challenge će, kao i prije, ostati prilagođen svim uzrastima, čime izravno pridonosi cijeloj turističkoj zajednici, ugostiteljima, sportskoj i kulturnoj ponudi te reputaciji Osijeka kao mjesta vrhunske zabave. M. Mandić

GRADONAČELNIK I ŽUPAN ODUŠEVLJENI PANNONIANOM

Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka, izrazio je zadovoljstvo što je Pannonian Challenge “punoljetnost” navršio u spektakularnom izdanju - s najvećom posjećenosti do sada. Vrkić je istaknuo kako organizatori festivala i Grad Osijek surađuju poput pravog tima, a iz te suradnje najviše koristi imaju upravo sugrađani i brojni zadovoljni posjetitelji.

- Ako uzmemo u obzir samo broj svjetskih televizijskih ekipa koje dolaze popratiti ovaj festival ekstremnog sporta, onda nam postaje jasno kako je Pannonian Challenge jedna od najboljih sportskih, ali i turističkih manifestacija istočne Hrvatske - naglasio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, dodajući kako će Županija nastaviti podržavati kreativne ideje organizatora i dodatni razvoj festivala.

Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike