Regija
HODOČAŠĆE U VOĆIN

Biskup Škvorčević: Obitelji s brojnom djecom služe životu
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

VOĆIN

Na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza, obitelji s brojnom djecom iz Požeške biskupije već tradicionalno hodočaste u Voćin. I ove godine u voćinskom svetištu utjehu i nadu potražilo je više od tisuću vjernika. Sve hodočasnike, posebice obitelji s brojnom djecom, pozdravio je požeški biskup mons. Antun Škvorčević, koji je predvodio svečano euharistijsko slavlje, slaveći istovremeno i euharistijsku postaju u pripravi za Treći biskupijski euharistijski kongres, 24. rujna u Požegi. U svom pozdravu biskup Škvorčević je naglasio da su “obitelji s brojnom djecom na ovo hodočašće donijele svoje najveće bogatstvo, a to je uzajamna bračna ljubav, vjernost i žrtva koju ulažu u odgoj djece, i na taj način svjedoče da razumiju istinu Božju o nama ljudima”.

Govoreći o stanju u našoj domovini, biskup je podsjetio na radost koju izazivaju uspjesi na različitim područjima, od sportskih do gospodarskih, ali je također ukazao na tužnu činjenicu da je u Hrvatskoj sve manje rađanja, jer “očekujemo spas i budućnost naše domovine po nekim drugim pobjedama”. Zato je zahvalio obiteljima s brojnom djecom za njihovo dragocjeno služenje životu, jer time pridonose Božjoj nakani pobjede nad smrću.

Biskup Škvorčević najavio je proslavu 20. obljetnice postojanja Požeške biskupije Euharistijskim kongresom u Požegi, na kome će biskupijsko misno slavlje predvoditi tajnik utemeljitelja Biskupije pape Ivana Pavla II., poljski kardinal Stanislav Dziwisz. Na toj misi obitelji s brojnom djecom imat će posebno mjesto, a takve obitelji iz Voćina i Đulovca dopratit će u Požegu lik Gospe Voćinske, koji je sv. Ivan Pavao II. tijekom svoga trećeg pastirskog pohoda Hrvatskoj okrunio 7. lipnja 2003. godine.

Nakon procesije s likom Gospe Voćinske središtem Voćina uz pjesmu i molitvu uslijedio je podnevni odmor i okrjepa hodočasnika, a potom i prigodni program za obitelji s brojnom djecom u voćinskom Hrvatskom domu. Ravnatelj Biskupijskog caritasa Ivan Popić, zajedno s bogoslovima suradnicima uručio je tim obiteljima biskupovu čestitku i poziv na Euharistijski kongres u Požegi, uz novčani dar Požeške biskupije.P.Žarković

Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike