Regija
TURISTIČKO LJETO

Na trgu održana Hrvatsko-mađarska večer
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

VALPOVO

U sklopu manifestacije Valpovačko turističko ljeto i u organizaciji Grada i Turističke zajednice Valpova, na Trgu kralja Tomislava održana je Hrvatsko-mađarska večer. Premda je, suprotno najavama, izostao nastup Folklornog ansambla Szany Bokréta iz Mađarske, a nisu se pojavili ni najavljeni članovi pjevačke skupine Pajdaši iz Bocanjevaca, koji su trebali nastupiti uz domaći HKUD Valpovo 1905, brojni su Valpovčani i njihovi gosti popratili nastupe HKUD-a Biseri Slavonije iz Beničanaca i KUD-a Slavonac iz Podravske Moslavine.

Posjetitelji ističu da je za posebnu pohvalu bio gastonomski dio programa, u sklopu kojeg je u humanitarnoj akciji, prodajom prigodno pripremljenih jela u kotliću, prikupljan novčani prilog za djelovanje Udruge MI iz Valpova. Prodano je 148 porcija čobanca, fiša i paprikaša, a osim domaćih, već dobro poznatih, kuhara iz Udruge Slavonski kotlić te lovačkih društava Šljuka i Jelen nazočne je oduševio i mađarski gastronom Nagy Roberto, koji je kuhao paprikaš, i nastupao kao predstavnik Turističke zajednice Grada Harkanja.

Već u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 18 sati održat će se nova priredba u sklopu manifestacije Valpovačko turističko ljeto, na kojoj će nastupiti Cappucino light band i kada će se održati natjecanje ugostitelja u kuhanju čobanca, najavili su organizatori.L.A.

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike