Regija
ODOBREN PROJEKT

Parku prirode 630.000 kuna
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

ORAHOVICA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, na temelju Natječaja za provedbu Podmjere 8.5. “Potpora za ulaganje u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava”, tipa operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture”, nakon provjere kriterija prihvatljivosti i provjere raspoloživosti sredstava i nakon obrade Zahtjeva za potporu, Odlukom o prihvatljivosti projekta Javnoj ustanovi Park prirode Papuk utvrdila je najviši iznos potpore u iznosu od 637.097,25 kuna. Sredstva su osigurana u proračunu EU-a i proračunu RH, od čega EU sudjeluje s 85 posto, a RH s 15 posto udjela.

- Odobrenjem ovog projekta, ali i skorim početkom provedbe projekta Geopriče UNESCO geoparka, jednog od najvećeg u ovom dijelu Hrvatske, pokazujemo da Vlada i Ministarstvo vodi računa o razvoju ruralnih dijelova Hrvatske, posebice Slavonije – rekao je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede. O projektu ravnatelj PP Papuk Alen Jurenac kaže: “Projekt se sastoji od nekoliko sastavnica od kojih izdvajamo obnavljanje poučne staze na Jankovcu, izradu edukativnih ploča na svim poučnim stazama na području Parka i smjerokaza za planinarske i biciklističke staze te ploče dobrodošlice, kao i gradnje novih vidikovaca te ostale potrebne infrastrukture. Izuzetno smo zadovoljni potporom koju nam je pružilo Ministarstvo poljoprivrede, a koja će u potpunosti obnoviti postojeću infrastrukturu i na taj način omogućiti još bolju promociju, edukaciju posjetitelja i zaštitu prirode koja nam je primarna”.

Krajnji cilj ulaganja je educiranje i informiranje o šumi, održivom gospodarenju šumama, zaštiti šuma i okolišu te promicanje i korištenje rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šuma te prirodne ljepote krajobraza. V.Grgurić

Sredstva su osigurana u proračunu EU-a i proračunu RH

Najčitanije iz rubrike