Dome slatki dome
MODERNO OPREMLJEN PROSTOR

Klizne stijene
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

Kada pomislimo na moderno opremljen prostor, klizne stijene svakako su njegov sastavni dio.

Za razliku od primjene zaokretnih vrata na zidovima i ormarima, klizne stijene vizualno su olakšale prostor. Omogućile su pregrađivanje i povezivanje prostora, što je u suvremenom stanovanju izuzetno važno.

Fleksibilno

Potreba za fleksibilnošću postaje sve važnija. U domu se spava, odmara, radi, prakticiraju se razni hobiji, a klizne stijene omogućuju zadovoljavanje svih tih potreba. Kada je uz sve to zadovoljena i estetika, rezultat je postignut!

Odabir stijene svakako ovisi o njenoj poziciji i namjeni, ali je jednostavnost preporuka za svaki izbor. I jednostavnost nudi mnogo zanimljivih opcija, a naglaske ostavite za sve ostale elemente u prostoru.

Prozračna klizna stijena s integriranim horizontalnim ili vertikalnim letvicama preporuka je za pregrade u dnevnom traktu. Ona može pregrađivati kuhinju, biblioteku ili ulazni hodnik. Prostor iza stijene bit će diskretno vidljiv, ali u drugom planu, pa ga je potrebno uređivati kao vizualnu cjelinu. Ova je pregrada vrlo jednostavna i pravi pokazatelj toga kako jednostavnost može biti izražajna.

Ukupan dojam svakako ćete pojačati osvjetljivanjem stražnje zone, kada će igra pozadinskog svjetla i pregradna stijena stvoriti prekrasan vizualni efekt.

Ako ste skloni još većoj prozračnosti, preporučuju se prozirne staklene stijene. U trendu je bojeno staklo, a ne potpuno prozirno pa se preporučuju smeđi ili sivi tonovi.

Izolacija

Ovakve stijene koristite u dnevnom ili spavaćem traktu. S obzirom na izgled i lošiju zvučnu izolaciju, prozirne staklene stijene idealne su za pregrađivanje kuhinja zbog izolacije mirisa, ili garderobnih prostora u spavaćim sobama.

Za potpunu vizualnu izolaciju proporučuju se stijene od lakiranog stakla ili ispune od iverala, mdf-a i sl. Trendovska jednostavnost nalaže korištenje samo jednog materijala ili boje kako bi se postigao neutralan efekt što sličniji zidu. Ovakav pristup odabiru boja i materijala posebice je poželjan ako ste skloni čestom mijenjanju dekorativnih elemenata u prostoru, jer će stijena idealno pristajati svakom stilu.

Kvalitetan odabir kliznih stijena uvelike će pridnijeti ljepoti vašeg prostora za dugi niz godina, stoga birajte jednostavnost!

Izabela Galović Ninić, dipl. ing.arh.
Možda ste propustili...

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna