Sport
OLYMPIAKOS - RIJEKA

Kek: U ovom dvoboju Rijeka može samo dobiti
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

Nogometaši Rijeke večeras na stadionu Karaiskakis u Pireju protiv Olympiakosa igraju prvu utakmicu play-offa Lige prvaka. Po dolasku u atensku zračnu luku Riječane je dočekalo “ugodnih” 32 Celzijeva stupnja. Uoči utakmice s Olympiakosom treneru Riječana Matjažu Keku prva misao i preokupacija bila je kako osoviti na noge svoju momčad koja je doživjela dva prvenstvena nokauta. Nakon poraza u Osijeku još im je bolniji onaj od Dinama na Rujevici, jer u tom susretu odavno njegova momčad nije izgledala tako bespomoćno kao u prvom poluvremenu protiv »modrih«. I to je činjenica od koje treba početi svaki razgovor uoči dva ogleda s grčkim prvakom koji je sigurno favorit u sudarima s Rijekom, ali bili su i Stuttgart, Feyenoord, Standard Liege, Salzburg...

– Posljednjih dana najprije smo razmišljali kako sebe srediti – započeo je trener Rijeke Matjaž Kek.

– Sada smo u visokom društvu, igramo s velikim dečkima i, prije svega, želio bih da se tako i ponašamo, da se tako postavimo na terenu i pokažemo pravu dozu smjelosti, odlučnosti i agresije. Znamo sve kvalitete Olympiakosa, riječ je o nezgodnom stadionu i navijačima. Međutim, mi smo došli do toga da igramo za veliki ulog i zato sam rekao igračima da samo budu hrabri i odlučni. Na kraju krajeva u ovom dvoboju Rijeka može samo dobiti.

Jasno je da trener bijelih nije mogao kroz trening ili dva isprovocirati neke velike pomake u igri.

– Probali smo razgovarati i upozoriti igrače na neke pogreške, na neke stvari koje nisu bile dobre. Rekao sam: pametan čovjek uči na svojim pogreškama, a glupan ih ponavlja. Vjerujem da smo vidjeli da se u ovom dijelu prvenstva i Europe možemo nositi s našim suparnicima ako smo koncentrirani i odgovorni.

Riječani su nedavno u Salzburg otputovali sa željom da ostvare aktivan rezultat uoči uzvrata. Pretpostavka je da je i uoči večerašnjeg sudara cilj isti.

– Prednost domaćih terena u europskim utakmicama nije tako izražena kao nekad. Naravno da bi bilo idealno zabiti gol ili dva. Pokušat ćemo smanjiti pritisak u početku kada su oni posebno opasni. Ipak je tu u pitanju individualna kvaliteta iza koje stoje milijuni eura.

Kek je kao igrač Maribora gostovao na Karaiskakisu.

– Igrao sam na tom stadionu, čak skrivio penal nakon što me lopta udarila u ruku... Tada je to bio stari Karaiskakis. Navijači Olympiakosa poznati su diljem svijeta, ali to nam mora biti inspiracija. Uostalom, ne igramo ni mi baš pred tihim navijačima svoje domaće utakmice.

Ozlijeđeni Kvržić nije doputovao u Pirej, no zato je stigao oporavljeni Gavranović.

– Gavranović je u kadru. Na treningu je to izgledalo dosta dobro. Imam li dvojbi oko sastava? Nemam. S obzirom na nemogućnost igranja Zoranan Kvržića i povratak Gavranovića, upitne su možda jedna ili dvije pozicije - zaključio je trener Rijeke. I.Vo.

Rog dočekuje Balotellija

Osim susreta u Pireju večeras se igraju još četiri susreta play-offa Lige prvaka, nakon čega će biti odigrani svi prvi susreti ove faze natjecanja. Večeras (20.45 sati) se sastaju: Napoli - Nice, Istanbul Basaksehir - Sevilla, Hapoel Beer Sheva - Maribor i Celtic - Astana.

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike