Osijek
LJETNA RADIONICA U DOMU TEHNIKE

Maštom i bojama
oslikavali bočice
Objavljeno 15. kolovoza, 2017.

Miris akrilnih boja širio se u ponedjeljak kabinetom 6 u Domu tehnike u Tvrđi, gdje je održana jednodnevna radionica Maketarstvo - oslikavanje bočica. Posjetili smo ih prije nego što su počeli izrađivati svoja remek-djela, stidljivo su nas dočekali, no šarenilo boja učinilo je svoje i vrlo brzo su se opustili. Kistovi su radili u svim smjerovima i za nekoliko trenutaka stvorila se kompletna slika - cvjetići, livade, zastave...

- Ovdje mi je baš zabavno, dolazila sam i prije. Osjećala sam se kao prava slikarica, a slikala sam doslovce sve što mi je palo na pamet. Bočice koje ste imali priliku vidjeti nisam dovršila, planiram još dodati neke natpise, nisam još sigurna - rekla nam je Nika Vidić, koja će svoje radove ponijeti kući i pokloniti ih rodbini.

Nakon pola sata marljivog rada djeca su potrčala na pauzu za doručak, a mi smo porazgovarali s voditeljicom radionice.

- Polaznici su većinom djeca od prvog do četvrtog razreda, dok oni do osmog razreda dolaze nešto rjeđe, s obzirom na to da je radionica namijenjena upravo nižim dobima. Žao mi je jedino zbog toga što ih nema malo više, ali ipak je ljeto pa je dosta djece s roditeljima na moru. Većina ih je ovdje prvi put, a bočice oslikavaju prema vlastitim željama i zamislima te ih po završetku radionice mogu ponijeti svojoj kući - rekla nam je Dora Borić, voditeljica ove radionice, koja je usmjeravala male polaznike i davala im savjete vezane uz miješanje i nanošenje boja na bočice.

Zanimljiva i kreativna radionica potrajala je do podneva, a klinci i klinceze složili su se da im je nedostajala samo glazba kako bi se još više opustili prilikom slikanja. Dodajmo i to da je danas (srijeda) na redu još jedna jednodnevna radionica maketarstva, a tema je ovaj put izrada drvenog okvira za slike.

Adrian ANDREJEK

Danas je na redu radionica na kojoj će polaznici izrađivati drvene okvire za slike

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike