Regija
DVD VELIKI RASTOVAC

Proslavili 90 rođendan društva
Objavljeno 15. kolovoza, 2017.

VELIKI RASTOVAC

U Vatrogasnom domu u Velikom Rastovcu, u općini Crnac, svečano je obilježena 90. obljetnica osnivanja i neprekidnog djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliki Rastovac.

Predsjednik društva Izidor Lončar na svečanoj sjednici pozdravio je članove i brojne goste, među kojima su, među ostalima, bili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak, načelnik općine Crnac Mato Damjan i predsjednik Općinskog vijeća Filip Vidović, zapovjednik Vatrogasne zajednice VPŽ-a Stjepan Venus, predstavnik virovitičkoga Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Zdenko Čapo i mnogi drugi.

Župan Igor Andrović naglasio je važnost vatrogasaca i vatrogastva za očuvanje društvene imovine i spašavanje ljudskih života. Upravo zato valja podsjećati na potrebu dugovječnosti vatrogastva, što dokazuje i velikorastovački 90-godišnjak. U povodu velikog jubileja, na svečanosti su dodijeljena priznanja zaslužnim vatrogascima.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliki Rastovac bilo je u svibnju domaćin općinskih natjecanja vatrogasnih zajednica Crnac i Orahovica. U natjecanju VZ Crnac u kategoriji dječaka od 6 do 12 godina drugo mjesto i srebrna medalja pripalo je DVD-u Veliki Rastovac, a u istoj dobnoj ženskoj kategoriji ekipa DVD-a Veliki Rastovac osvojila je zlatnu medalju. U konkurenciji mladeži od 12 do 16 godina najuspješnija bila je ekipa DVD-a Veliki Rastovac, a u jedinoj preostaloj kategoriji vježbe 31A za A vatrogasne ekipe prvo mjesto pripalo je također vatrogascima domaćina iz Velikog Rastovca. To su rezultati koje svakako valja spomenuti, jer su postignuti u godini obilježavanja velikog jubileja DVD-a Veliki Rastovac.P.Ž.

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike