Regija
POSLJEDNJA LJETNA NOĆ

Kuhali grah, skakali u vrećama, nosili gajbe...
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

PODGORAČ

U organizaciji NK Sloga, a pod pokroviteljstvom Općine Podgorač, održana je tradicionalna Podgoračka ljetna noć, posljednja u ovoj godini. U središtu mjesta organizirani su zabavni, gastronomski i sportski programi, u kojima su uživali i Podgoračani i njihovi gosti. Domaće glazbene snage rasplesale su brojne posjetitelje, a da se dobro zabavljaju, pokazali su i najmlađi, koji su sudjelovali u skakanju u vreći. Prvo mjesto osvojila je Samanta Varga iz Razbojišta, drugo mjesto Marko Balentić iz Podgorača, a treće Marko Varga iz Razbojišta.

Veliko zanimanje izazvalo je i natjecanje u nošenju pivskih gajbi, nakon kojeg je najviše razloga za slavlje imao Miroslav Laslavić iz Stipanovaca, osvojivši prvo mjesto. Drugi je bio Stjepan Kos iz Podgorača, a treći Domagoj Greganić iz Podgorača. Posjetitelje je oduševilo i natjecanje u potezanju konopa. Snage su odmjerili konopaši iz Našica i Podgorača, a sudjelovale su i konopašice iz Darde, koje su bile iznenađenje večeri. Prva je bila ekipa Slavonac 1 iz Našica, druga I mi smo došli iz Podgorača, a treća Slavonac 2 iz Našica.

Finale večeri bilo je proglašenje najboljih natjecatelja u kuhanju graha, a koji se potom besplatno dijelio posjetiteljima. Najbolji grah skuhali su Damir i Senka Ričko iz Podgorača, zatim Zdravko Vinić i Zdravko Erić, obojica iz Podgorača, te Boris i Ivana Greganić, također iz Podgorača. Valja istaknuti da se i ovaj put za realizaciju natjecateljskog dijela zdušno brinula Mirjana Kučić.

Medalje i pehare najuspješnijim natjecateljima uručili su predsjednik NK Sloga Pero Đanić, načelnik općine Podgorač Goran Đanić i saborski zastupnik Stjepan Ćuraj. Raznolikoj ponudi i šušuru pridonijeli su i članovi i članice Konjogojske udruge Kršinci i njihovi gosti iz Širokog Polja. Svi zajedno prošli su u zaprežnim kolima i na konjima Trgom Pavla Pejačevića. Općinski načelnik Goran Đanić zadovoljan je posjećenošću i svime onime što je ponudila posljednja ovogodišnja Podgoračka ljetna noć.

- Atmosfera je bila odlična. Bilo je tu puno zanimljivih sadržaja, a okupio se i velik broj posjetitelja. Posebno me raduje što nisu bili samo stanovnici naše općine nego i ljudi sa svih strana. Ovo je prokušani recept dobre ljetne fešte i lijepa općinska tradicija, koju ćemo nastaviti razvijati – rekao je načelnik Goran Đanić. Saborski zastupnik Stjepan Ćuraj čestitao je na organizaciji značajne i prepoznatljive ljetne fešte u Podgoraču, na koju dolazi godinama.

- Ovo mi je osma ili deveta Ljetna noć i volim doći u Podgorač. Na neki način ona je turistička atrakcija i ponuda ovoga kraja, koja nije zanimljiva samo zbog slavonske kirbajske atmosfere nego i zbog drugih sadržaja. Mislim da su ovakvi događaji dobri za neku sredinu – zaključio je.S.Fridl

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike