Novosti
11 SATI KRIZE U ŠEĆERANI

Zatvorio se u stan i zapucao na policiju
Objavljeno 14. kolovoza, 2017.

Pucnjevi koji su se začuli u subotu oko 16 sati poprilično su uznemirili mještane Šećerane, inače mirnog belomanastirskog prigradskog naselja.

Sve se događalo stotinjak metara od središta, u jednom od tamošnjih stanova, smještenih u stogodišnjoj dvadesetak metara dugoj prizemnoj zgradi. Iz vatrenog je oružja kroz prozor svoga stana na policijsku ophodnju, koja je stigla zbog dojave o svađi i obiteljskom nasilju, počeo pucati 35-godišnji Zoran Seleš (policija nije navela njegovo ime i prezime).

Ophodnja se sklonila na sigurno, dok su pucnjevi i nadalje sporadično odjekivali. Na mjesto događaja stigli su pripadnici specijalne policije iz Osijeka, a nakon njihova dolaska odjeknula je eksplozija koja se čula i u Belom Manastiru, najvjerojatnije ručne bombe, koju je osumnjičeni bacio u dvorište. Iz čega je pucao i o kakvoj je eksploziji riječ, bit će poznato nakon očevida. Pregovori sa Selešom, koji se zatvorio u stan i nikoga nije puštao blizu, trajali su do 3.17 sati, kada se predao. Navodno je sat-dva ranije zatražio da mu policija dovede oca kako bi se predao u njegovoj nazočnosti, a kasnije je predaju uvjetovao nazočnošću medija. No, od takvog scenarija je odustao. Vozilom Hitne pomoći odvezen je u osječki KBC.

Kako je istaknuo glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec, 35-godišnjak je otprije poznat policiji, koja je prema njemu postupala nekoliko puta. Potvrdio je tako da je i u petak bio uhićen i priveden u PP Beli Manastir, ali je nakon prespavane noći u postaji pušten kući. Samo nekoliko sati nakon što je pušten, djelatnici PP Beli Manastir ponovno su zaprimili dojavu o nasilju, a “šećeranska kriza” trajala je jedanaest sati.

Od 16 sati, pa sve do okončanja pregovora, odnosno predaje Seleša, policija je blokirala dio Šećerane i iz kuća nikoga nije puštala na ulicu zbog sigurnosnih razloga.

Sudeći prema prvim izjavama policije, dalo se zaključiti kako je riječ o obiteljskom naselju (Seleš živi sa suprugom i dvoje malodobne djece). No, istina je, možda, negdje drugdje. Putem društvenih mreža, naime, oglasila se njegova prva susjeda Marija Bermanec, koja tvrdi kako je u petak i subotu ona zvala policiju i kako je Seleš prijetio njoj, a ne svojoj supruzi. Žalila se da joj je susjed propucao prozor te da više ne može živjeti na ovakav način. Prema nekim (neprovjerenim) informacijama, pucao je čak i u njezin automobil. Njihov spor traje već godinama, a Glas je još 2010. godine pisao o štrajku glađu obitelji Bermanec zbog, kako su tada tvrdili, želje za mirnim i dostojanstvenim životom. Sedam godina kasnije promijenilo se nije - ništa.

Ivica GETTO
Mještani o obitelji Seleš

Susjedi ističu kako je Seleš u Šećeranu došao prije desetak godina, kako je riječ o osobi romske nacionalnosti te kako obitelj živi od socijale. Dio mještana cijelu priču povezuje sa stambenim pitanjem, a većina ih se pita kako je moguće da u stanu ima oružje, toliko metaka i minsko-eksplozivna sredstva. Tvrde kako su vidjeli da je suprugu s djecom netko automobilom odvezao ubrzo nakon prvih pucnjeva koji su uznemirili stanovnike tog belomanastirskog prigradskog naselja.

Možda ste propustili...

IZBORNA ŠUTNJA SRIJEDE U 19 SATI

GONG prijavio DIP-u kršenje izborne šutnje

20. TRAVNJA U HOTELU SHERATON U ZAGREBU

Predstavljanje uglednih škola