Osijek
FINALNA SNIŽENJA U TRGOVINAMA

Patike za 140, dječje trenirke za 35, a ventilatori za 80 kn
Objavljeno 14. kolovoza, 2017.

Svi oni koji su štedjeli novac i čekali najbolju priliku za obnovu garderobe po povoljnim cijenama došli su na svoje. U gotovo svim trgovinama odjećom i obućom, kako u središtu Osijeku, tako i u trgovačkim centrima, u tijeku su završna ljetna sniženja.

Tako su proteklih tjedna dana u buticima mahom na snazi “akcije na akcije”. Roba koja je u srpnju bila sniženja do 50 posto, sada se prodaje i za samo 20 posto svoje redovne vrijednosti. Tako se primjerice kaputi i zimske jakne zaostale još iz kolekcije jesen/zima mogu kupiti za bagatelu, a primjerice patike i sportske cipele koje su proljetos koštale i do 500 kuna sada su dostupne za 140 kuna. Povoljno se može kupiti i odjeća za djecu, što je prilika koju koriste brojni roditelji kako bi unaprijed opremili svoje vrtićarce i školarce. Naime, kvalitetne dječje pamučne trenirke mogu se kupiti za već 35 kuna, rifle i haljinice za 25, a majice za 19 kuna. Trgovine s obućom većinom su se orijetirale na akcije “1+1 gratis”, pa tako uz jedna par obuće koji se već prodaje po cijeni sniženoj u prosjeku 40 posto, drugi, jeftiniji par, daju besplatno. A na račun sniženja u kolovozu osmijeh je i na licima zaljubljenika u modne marke koje inače drže za visoku cijenu. Sada su mogu priuštiti neke komade koje su posljednjih mjeseci tek “škicali”.

Valja napomenuti kako su u tijeku i akcije na godišnje zalihe raznih artikala za kućanstvo u trgovačkim lancima. U ovoj kategoriji tako se može podosta uštedjeti prilikom kupnje malih kućanskih aparata. Primjerice, ventilatori se prodaju za već 80, a tosteri za 40 kuna. U trgovačkim lancima snižen je i “vrtni program”, te dječja oprema za igru na otvorenom.

Iz potrošačkih udruga ističu kako ljetno sezonsko sniženje počinje 1. srpnja i traje najdulje 60 dana, te da je trgovac dužan u okviru sezonskog sniženja iskazati za svaki artikl redovnu cijena i novu - sniženu cijenu. Ako u razdoblju sezonskog sniženja nisu prodani svi proizvodi, trgovac može nastaviti s prodajom proizvoda prema sniženoj cijeni sve do isteka zaliha, ali takvu prodaju nije dopušteno oglašavati kao sezonsko sniženje. I. Solar

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike