Regija
PETI VATERPOLO U ŽITU

Pobijedila ekipa Sense bar Đakovo
Objavljeno 14. kolovoza, 2017.

BELIŠĆE

Petu godinu zaredom belišćanski je bazen bio domaćin neobične manifestacije - amaterskog vaterpolo turnira simbolično nazvanog “Vaterpolo u žitu”, na kojem je pobjedu odnijela ekipa Sense bara iz Đakova. Drugo je mjesto osvojila ekipa Karašicke Republike dok je treće mjesto pripalo ekipi Oštri Gang. Ova sve popularnija manifestacija koja je počela potpuno spontano prije pet godina na inicijativu grupe belišćanskih mladića predvođenih Mislavom Matišićem, iz godine u godinu dobiva sve više poklonika i posjetitelja, ali i natjecatelja koji stižu iz svih dijelova Slavonije i Baranje.

Ove je godine isto natjecanje imalo posebnu težinu, jer je turnir održan u povodu obilježavanja titule grada Belišća, Europski grad sporta 2017., a u sklopu manifestacije “Mali grad - veliki ljetni doživljaj”. Glavni organizator sportskog događaja bila je Karašicka Republika uz potporu Grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća, Hrvatskog vaterpolskog saveza, Bazena Belišće, Savjeta mladih grada Belišća i restorana Gutmann Belišće.

Kako je priopćeno iz Grada Belišća, manifestacija je počela mješovitim amaterskim turnirom u odbojci na pijesku, na kojem je sudjelovalo 13 ekipa. Prvo mjesto osvojili su Doris Krivić i Josip Vojak, a drugi su bili Nikola Petrnek i Mislav Matišić.

Nakon vaterpolo utakmice Ljetnog kupa 1B lige Hrvatske između Vaterpolo kluba Osijeka i Vaterpolo kluba Siscia iz Siska, koja je završila pobjedom Osječana, uslijedio je amaterski turnir u vaterpolu koji je, kao i odbojkaški, okupio čak 13 ekipa: Oštri Gang, Karašicka Republika, Jazavci, Dravski tuljani, Labudice, Denis i prijatelji, Usamljene pastrve, Sense bar Đakovo, Gospoda i Krog, Piciganci, RK Valpovka, Plivači i Legolasi, oboje iz Osijeka. Vaterpolo utakmica između Belišća i Valpova bit će naknadno održana.

Uz zanimljiva sportska odmjeravanja snaga, organizatori su posjetiteljima priredili i mnogo raznovrsne zabave gdje su mogli žonglirati uz Klub mladih Garaža i okušati se u gađanju lukom i strijelom, zahvaljujući članovima Streličarske udruge “Knez Domagoj” iz Donjeg Miholjca. Tijekom cijelog sportskog popodneva i večeri igrače i posjetitelje zabavljali su Reunited, greenRoom i KaraDzeji.L.Aničić

Manifestacija je počela mješovitim amaterskim turnirom u odbojci na pijesku

Možda ste propustili...

NAŠIČKI VATROGASCI DOBILI PRIZNANJA

Diploma i Gajskom

IMA NAJBOLJE VINO SLATINSKOG VINOGORJA

Mirko Lukač: Vino se mora osluškivati

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana