Mozaik
NA 11. VUKOVAR FILM FESTIVALU

“Sve je bio dobar san”
Objavljeno 13. kolovoza, 2017.

Nakon što je prikazan na nizu svjetskih festivala, dugometražni dokumentarni film "Sve je bio dobar san" redatelja Branka Ištvančića bit će prikazan i na 11. Vukovar film festivalu, i to u programu Vukovarsko zagrijavanje.

Producent filma Antun Ivanković najavio je u subotu da će film na vukovarskom festivalu biti prikazan u nedjelju, 20. kolovoza, s početkom u 20.30, i to na terasi Agencije za vodne putove.

Ivanković podsjeća kako se radi o autorskom dokumentarcu koji proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj te dolazak mladoga francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu i potom smrt u Vukovaru.

"Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac prikazuje život i smrt vukovarskog heroja Jean-Michela Nicoliera kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier. Ona u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svojeg sina. Neutješna ali ponosna majka prisjeća se svog sina i njegove mladosti i pokušava otkriti razloge zbog kojih je otišao iz rodnog Vesoula na hrvatsko ratište", navodi Ivanković.

Pokretači ovog značajnog projekta su autor filma Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković.

Film je premijerno prikazan 17. veljače 2016. u dvorani kina Europa u Zagrebu. Prošle godine film je prikazivan u kinodvoranama diljem Hrvatske, a pogledalo ga je više od 15.000 gledatelja.

Nakon sudjelovanja na brojnim festivalima i dobivenih brojnih priznanja i nagrada film "Sve je bio dobar san" dobitnik je nagrade FEDEORA za najbolji hrvatski dugometražni dokumentarni film u sklopu nedavno održanog 64. Pulskog filmskog festivala, kada je bio prikazan u programu Kratke Pule. Nagradu je dodijelio peteročlani međunarodni žiri, koji su činili članovi Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA).

Ovogodišnji, 11. zaredom, Vukovar film festival počinje 21. i traje do 26. kolovoza te se osim u Vukovaru održava u još četiri grada. Festival donosi 80 filmskih projekcija na ukupno deset lokacija. Hina

Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

Najčitanije iz rubrike