Sport
OSJEČANI SLAVILI U KRANJČEVIĆEVOJ

Boban ušao s klupe
i donio preokret
Objavljeno 12. kolovoza, 2017.
Lokomotiva – Osijek (2:1)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Vrijeme oblačno. Teren dobar. Gledatelja: 1000. Sudac: Bruno Marić (Daruvar). Strijelci: 1:0 Musa (15),  1:1 Pušić (26), 2:1 Capan (44), 2:2 Perošević (79-11m), 2:3 Boban (86). Žuti kartoni: Šunjić (Lokomotiva), Mudražija, Petrović, Matas (Osijek). Crveni kartoni:
IGRAČ UTAKMICE: GABRIJEL BOBAN (OSIJEK)
LOKOMOTIVA
Šemper 5, Capan 6, Kolinger 5,5, Datković 5 (od 88. Antunović -), Musa 6, Šunjić 6, Ivanušec 5,5, Kolar 6 (od 72. Karačić), Majer 7, Doležal 5,5 (od 53. Burić 5,5), Babić 6,5.
OSIJEK
Malenica 5,5, Matas 6, Lukić 6, Šimunec 6,5, Marin 6(od 71. Barišić 6,5), Jambor 6,5 (od 71. Lopa 6), Petrović 6,5, Mudražija 5,5 (od 46. Boban 7), Pušić 7, Grgić 6,5, Perošević 6,5.

Opet su Lokomotiva i Osijek odigrali dramatičan susret u kojem su bijelo-plavi na koncu odnijeli sve. Kao i prije godinu dana Lokomotiva je dvaput vodila, a Osijek uspio to dostići i na koncu prestići pogotkom Gabrijela Bobana u samoj završnici susreta. Ruku na srce mogli su Osječani do te pobjede doći s manje stresa da su bili samo malo koncentriraniji na prekidima jer su oba pogotka primili na taj način. No, na koncu trener Osijeka Zoran Zekić opet je dobio sve. Uzeo je tri boda, a odmorio je sve najjače adute za prvi susret 3. pretkola Europske lige koji njegovu momčad očekuje u četvrtak u Gradskom vrtu. 
Lokomotiva je bila opasnija u početku utakmice. Već u četvrtoj minuti mogla je povesti kada je Musa ubacio slijeva, a Babić samo malo skrenuo loptu petom, ali je Osječane spasila lijeva vratnica. U devetoj minuti Kolar je povratnom loptom pronašao Doležala u kaznenom prostoru on je pucao bez oklijevanja sa 11-12 metara, ali je Malenica uspio obraniti taj udarac. Ipak, tri minute kasnije Zagrepčani su poveli. Majer je izveo slobodan udarac zdesna ubacio je loptu na drugu vratnicu, obrana Osijeka nije bila koncentrirana prikrao im se Musa i iz blizine pogodio mrežu. Osijek je nakon toga konačno počeo igrati, a prvu priliku imao je Perošević u 23. minuti nakon što je Jambor ubacio iz kornera, a Peroševićev udarac iz teške pozicije završio je u Šemperovom naručju. Ipak, u 25. minuti Osječani su izjednačili. Bila je to vrlo lijepa akcija koju je započeo točnom dugačkom loptom pronašao Peroševića, a on je u kaznenom prostoru proigrao Grgića koji je pak servirao loptu na glavu Pušića koji iz te situacije nije mogao promašiti – 1:1. Osijek je u tom razdoblju igre kontrolirao stvari na terenu, a u 35. minuti Jambor je još jednom lijepo proigrao Peroševića koji je pucao iskosa sa 13-14 metara ali nije bio precizan. I kada se već činilo kako će se na odmor otići s neriješenim rezultatom novi prekid bio je koban po Osijek. U 44. minuti opet je Majer ubacio iz slobodnog udaraca zdesna, ovaj put je veliku pogrešku napravio Malenica, izašao je s vrata, otišao u prazno što je kaznio Capan koji je glavom poslao loptu u  praznu mrežu. Osijek je tako opet vrlo jeftino primio dva pogotka čime je upropastio svoju pristojnu igru u polju.
U nastavku Lokomotiva se orijentirala na protunapade, a Osijek, koji je imao više loptu u nogama nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti. Dugo nije bilo uzbuđenja, a onda se u 67. minuti Babić se lijepo okrenuo na rubu kaznenog prostora, pucao i bio zamalo neprecizan jer je prizeman udarac otišao pored desne vratnice. Dvije minute kasnije veliku priliku imala je Lokomotiva nakon dobro odigranog kontra-napada Ivanušec je imao čistu situaciju kada iz neposredne blizine trebao ubaciti loptu u praznu mrežu, ali je taj udarac čudesno zaustavio Malenica na samoj liniji vrata. U 78. minuti Datković je neoprezno startao na Bobana u kaznenom prostoru pa je sudac Bruno Marić pokazao na “bijelu točku”, a siguran realizator bio je Perošević koji je “rastavio” Šempera poslavši ga u lijevu, a loptu u desnu stranu – 2:2. I onda je Osijek naplatio svoju poduzetnost. U 86. minuti Barišić je ubacio iz desnog kuta, a Boban je naletio na taj ubačaj i glavom sa 6-7 metara ga sproveo u mrežu – 2:3. I to nije bio kraj jer je u 90. minuti Babić imao veliku priliku, već je svladao Malenicu, ali je Šimunec požrtvovno izbacio loptu sa same linije vrata, pa je Osijek na koncu ostvario prvu ovosezonsku pobjedu na gostovanjima. D.Keler

Najčitanije iz rubrike