Regija
JUBILARNE VIROVITIČKE IGRE NA VODI

MO J. J. Strossmayera
pretekao Golo Brdo
Objavljeno 12. kolovoza, 2017.

VIROVITICA
U okviru brojnih programa kojima se u Virovitici obilježava blagdan Rokova i Dan grada, na gradskom su bazenu održane jubilarne 10. Igre na vodi. Igre su ove godine okupile najveći broj natjecatelja, a za titulu pobjednika borili su se predstavnici mjesnih odbora Golo Brdo, Podgorje, Sveti Đurađ, Milanovac, Čemernica, Taborište, Korija, Matija Gubec, Josipa Jurja Strossmayera i gostujuća ekipa iz mađarskoga grada Barcsa.
Natjecateljske discipline bile su prijevoz kašeta, potezanje užeta u vodi, kad naš brod plovi, igra na gumenim zračnicama i trka u plastičnim kacama. Tijekom ovogodišnjeg natjecanja pokazalo se da najviše snage, izdržljivosti i snalažljivosti imaju „Biskupi“, ekipa plivača koja je predstavljala Mjesni odbor Josipa Jurja Strossmayera. Oni su „za prsa“ bili bolji od lanjskog pobjednika, ekipe Mjesnog odbora Golo Brdo, a na treće mjesto plasirali su se predstavnici MO „Matija Gubec“.
U skladu s propozicijama igara, među nagrađenima našao se Toni Grdenić iz ekipe „Matije Gubec“ kao najmlađi, Kruno Virovec iz Taborišta kao najstariji te Drago Berković iz Svetog Đurđa kao „najveći“ natjecatelj.
Na jubilarnim virovitičkim Igrama na vodi nastupile su Klare Volenik, Virovitičke mažoretkinje i članice Kluba ritmičke gimnastike „Pirueta“, a održan je i izbor za Miss Igara na vodi. Najljepšom je izabrana Antonija Tutić iz MO Čemernica, prva pratilja je Ana Škvarić iz Podgorja, a druga Manuela Kolak iz Milanovca. 
Igre na vodi organizirali su Grad Virovitica, Športska zajednica Grada Virovitice i gradska Turistička zajednica, a trofeje i priznanja najboljima uručio je gradonačelnik Ivica Kirin.Petar Žarković

Možda ste propustili...

NA TEHNIČKOM UNIVERZITETU U GRAZU

Orahovčanin Lukić govorio o Strossmayeru

IZ BATINE DUNAVOM ZAPLOVILA REGATA

Poruka: Neka mir traje vječno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIT ĆE POLICAJCI KAD NARASTU

Policajka oduševila djecu na dočeku Mandžukića

2

SUSTAV PRED KOLAPSOM

Nitko ne želi udomljavati
starije osobe

3

U GRADU KOJI NE NAPLAĆUJE PARKING

15 novih parkirališta za pet milijuna kuna