Osijek
U TVRĐI ODRŽAN 2. RELI OLDTIMERA

Gradom se provozale
bube, tristaći, spačeki…
Objavljeno 12. kolovoza, 2017.
Ljubitelji oldtimera došli su iz cijele Slavonije, ali i susjednih zemalja

Mlađim generacijama „čudna“ povorka našla se danas na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, a koja je oduševila sve ljubitelje starih automobila. Riječ je o 2. reliju oldtimera u organizaciji Oldtimer kluba Osijek, a koji je okupio 30-ak automobila, motora pa i bicikala od kojih nerijetko imaju i punih pola stoljeća! Parkirali su se tako ondje „tristaći“, „bube“, porschei, mercedesi i brojna druga raritetna vozila koja su, unatoč godini proizvodnje, u voznom stanju i uredno registrirana.
-Kaže se da svaka luda ima svoje veselje pa tako i mi pa svake godine okupljamo „oldtimeraše“. Netko voli mlade žene, a mi stare automobile, našalio se Marko Mađar, predsjednik Oldtimera kluba Osijek koji u svojoj kolekciji također ima nekoliko raritetnih primjeraka, poput mercedesa iz 1967., „spačeka“ iz 1974., dva motora iz daleke 1952. i 1956. godine pa čak i bicikl sa drvenim kotačima! Mađer kaže kako je sve u voznom stanju, no na ulici se ih se sve rjeđe može vidjeti kako zbog očuvanja tako i godina proizvodnje.
Svoj rođendan ove godine obilježio je i fiat 1300 u vlasništvu jedine žene u članstvu, 70-godišnje Margite Bolješić iz Darde. S ponosom kaže da je automobil u originalnom izdanju, osim vanjskih guma i prešao je tek 73.000 kilometara. I danas vozi fiata, dakako novijeg, no ističe da je „tristać“, poznat i kao „miletrećento“ garažiran i kao takav u odličnom stanju te da ga uskoro namjerava prodati. Ne bilo kome, već isključivo ljubitelju oldtimera, a kakvih, sudeći prema društvu koje se okupilo u Tvrđi, a koje osim iz Osijeka dolazi i iz Slavonije te susjedne Srbije, Bosne i Hercegovine pa i Slovenije, ne nedostaje.
Svoju promociju ovaj reli završava u Orahovici, a prije toga nakratko su stali u Petrijevcima, Koški i Feričancima.M.Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike