Sport
LOKOMOTIVA - OSIJEK

Oslabljeni i umorni,
ali ne i bez ambicija
Objavljeno 12. kolovoza, 2017.
Osijek će igrati bez ozlijeđenih Škorića, Šorše i Bočkaja te viroznih Ejupija i Vojnovića

Osijek će danas u Kranjčevićevoj istrečati s prilično izmijenjenim sastavom u odnosu na onaj koji je prije pet dana srušio državnog prvaka Rijeku.

Trener Zoran Zekić dijelom je na te promjene primoran zbog lakših ozljeda i bolesti, a dijelom i zbog toga što neke igrače ipak želi sačuvati za prvi susret play-off runde Europske lige protiv bečke Austrije koji ga sljedećeg četvrtka očekuje u Gradskom vrtu. Tako u Kranjčevićevoj sigurno u momčadi neće biti Mileta Škorića, Tomislava Šorše, Petra Bočkaja (koji su lakše ozlijeđeni), te viroznih Muzafera Ejupija i Aljoše Vojnovića. Dakako nema ni Matea Baraća. Ostali su na dispoziciji, a Zekić ne krije kako će priliku opet dati igračima koji su ovog ljeta imali nešto manju minutažu.

- Serija teških utakmica ostavila je posljedice na našu momčad. Neki su umorni, neki lakše ozlijeđeni, a moramo voditi računa i o onome što nas čeka nakon Lokomotive, kaže trener osječkog prvoligaša.

Vrijedni bodovi

Osijek je protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj imao različita iskustva u posljednje vrijeme. Prošle sezone pobjeda nakon što je dvaput gubio, a proljetos poraz bez ispaljenog metka. To jasno govori kako će dosta toga ovisiti o načinu na koji će bijelo-plavi doživjeti taj susret.

- Očekujem reakciju momčadi sličnu onoj protiv Dinama. Moramo shvatiti kako tri boda protiv Lokomotive imaju istu težinu kao i tri boda protiv Rijeke. Zato uopće nije važno tko će početi utakmicu nego kako ćemo se postaviti. Ne podcjenjujemo Lokomotivu, ali ne trebamo podcjenivati ni sami sebe - smatra Zekić.

Uostalom, to društvo koje će dobiti priliku danas protiv Dinama pokazalo je kako je sposobno odigrati kvalitetnu utakmicu. Eto im prave prilike za ponavljanje takvog izdanja.

- Očekujem da ćemo se postaviti isto kao protiv Dinama. Ambiciozno, čvrsto, kompaktno i pametno. Već duže vrijeme govorim kako je širina izbora igračkog kadra vrlo važna za nas, a nju stječemo kroz utakmice. Ovo je nova prilika igračima koji su dosad manje igrali da se dokažu i pritisnu one koji su u ovom trenutku ispred njih kada je prva momčad u pitanju - kaže Zekić, pa dodaje:

- Nemamo pravo, ni ja ni momčad, ni na kakve alibije danas. Oni koji će igrati zdravi su, a Osijek uvijek treba imati pobjedničke ambicije.

“Lokosi” su opasni

Lokomotiva je momčad koja baš i ne leži Osijeku, jer u svojim redovima ima vrlo pokretljive i brze igrače. Zato se bijelo-plavi ne smiju zaletjeti “glavom u zid” i dopustiti domaćinu opasne kontre.

- Zahtjevna će to biti utakmica za nas. Lokomotiva već godinama ima odličnu selekciju igrača i kvalitetan balans u momčadi. Brzi su i ne igraju pod posebnim pritiskom rezultata. U svojim redovima imaju nekoliko odličnih mladih igrača poput Majera, Šunjića, Ivanušeca. Zato moramo imati pravi stav, pronaći svježinu i ritam u tom susretu - kaže Zekić.

Dosta je opcija kada je momčad u pitanju. Zekić se nije očitovao kako će je posložiti, ali mogao bi se u nju vratiti Gabrijel Boban koji je bio “na hlađenju” u posljednje vrijeme. Vjerojatno će zaigrati Mudražija koji nema pravo nastupa protiv Austrije zbog žutih kartona, a priliku u napadu dobit će Perošević i Grgić. Uglavnom, Zekić je u pravu, bez obzira na izostanak većeg broja prvotimaca ljudi koji će dobiti priliku igrati uopće nisu za podcjenjivanje. Posebice ako će u utakmicu ući čiste glave i čvrstog stava. Da, onakovog kao protiv Dinama. To je jedini put koji bijelo-plave u Kranjčevićevoj može odvesti do pobjede.

Dalibor KELER

LOKOMOTIVA - OSIJEK

Subota, 19 sati

Šemper-Malenica

Capan - Matas

Majstorović - Lukić

Datković - Lesjak

Musa - Barišić

Šunjić - Mudražija

Ivanušec - Pušić

Kolar - Boban

Majer - Lopa

Doležal - Grgić

Babić - Perošević

Stadion: Kranjčevićeva

Kapacitet: 8850.

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

5. kolo

PETAK

Rijeka - Dinamo 0:2 (0:2)

Hajduk - Slaven Belupo noćna utakmica

SUBOTA

19 sati

Lokomotiva - Osijek

21 sat

Inter Zaprešić - Istra 1961

NEDJELJA

19 sati

Cibalia - Rudeš

izostanci

OSIJEK JE VEĆ POKAZAO ŠIROK KADAR

Zoran Zekić

trener NK Osijek

VAŽNA JE ŠIRINA IGRAČKOG KADRA

Već duže vrijeme govorim kako je širina izbora igračkog kadra vrlo važna za nas, a nju stječemo kroz utakmice. Ovo je nova prilika igračima koji su dosad manje igrali da se dokažu i pritisnu one koji su u ovom trenutku ispred njih kada je prva momčad u pitanju

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

Najčitanije iz rubrike