Osijek
OTVORENA NOVA TRGOVINA POSUĐA “ŽLICA”

Osijek postao centar vrhunskog nizozemskog posuđa od inoksa
Objavljeno 12. kolovoza, 2017.

Osijek je od petka (11. kolovoza) postao jedini hrvatski grad u kojemu je moguće kupiti vrhunsko nizozemsko posuđe i pribor za jelo tvrtke Sola. Naime, u Ulici Hrvatske Republike 37 otvorena je prodavaonica Žlica, iza koje stoji povratnik iz Nizozemske, Osječanin Zdravko Nikić. Naime, nakon 25 godina rada u Nizozemskoj, Zdravko se odlučio prije dvije godine vratiti u Hrvatsku i, iako je službeno u mirovini, otvoriti tvrtku u Hrvatskoj.

Tako je na nagovor komercijalnog direktora tvornice inoks posuđa Sola u Nizozemskoj postao prodajni predstavnik tog posuđa, koje je u protekle dvije godine plasirao na hotelijersko i ugostiteljsko tržište Hrvatske.

- Sola se bavi proizvodnjom posuđa i pribora za jelo od inoksa 18/10 još od 1925. Istina je da svatko može napraviti pribor za jelo, ali ovakav asortiman nema nitko. Hrvatsko tržište pokriveno je gotovo isključivo njemačkim proizvodima i mi se pokušavamo probiti na tržište pa su naši proizvodi oko 30 posto jeftiniji. Za sada još nismo obradili cijelu Hrvatsku pa krećemo i na splitsko i dubrovačko hotelijersko tržište, ali i Grad Zagreb. No, naši proizvodi već su prepoznati u Istri i Slavoniji - priča vlasnik trgovine Zdravko Nikić, koji je komercijalno iskustvo stekao u nekadašnjoj velikoj osječkoj tvrtki Rekord.

Recimo kako se u novootvorenoj trgovni Žlica može kupiti pribor za jelo od čak 50 dijelova, i to od vrhunskog 18/10 inoksa po cijeni od 800 do 1200 kuna, ali i ono od 18/0 inoksa gdje će za 24 komada trebati izdvojiti tek oko 150 kuna. Svima onima kojima treba tek žlica ili dvije nudi se i mogućnost komadne prodaje pribora za jelo po cijeni od pet kuna za komad. Vrhunski setovi lonaca od najboljeg inoksa prodaju se po cijeni od 600 do 1200 kuna.

- Uskoro ćemo jedini u ovom dijelu Hrvatske kupcima ponuditi i češki kristal, a za sada nudimo onaj domaći iz Samobora, koji je ručno rađen od samoborskih obrtnika. Inače, cijelog sljedećeg tjedna u povodu otvorenje nudimo i popust od 10 posto na sve proizvode - najavio je Nikić. N. Z. Eberhard

Tijekom cijelog sljedećeg tjedna trgovina nudi popust od 10 posto na sve proizvode

Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike