Osijek
ALJMAŠ SPREMAN ZA BLAGDAN

Uređeno naselje i cesta prema svetištu
Objavljeno 12. kolovoza, 2017.

Samo nekoliko dana ostalo je do blagdana Velike Gospe, a cestari su uspjeli popraviti cestu koja od Osijeka vodi prema aljmaškom svetištu. Na mjestima gdje su bila oštećenja stavili su novi asfalt, a upravo jučer obojena je horizontalna prometna signalizacija na cesti kojom će se ovih dana slijevati kolone hodočasnika, što automobilima što pješice.

Kako bi se izbjegli neželjeni događaji, odnosno sigurnost u prometu povećala na maksimum, Ivan Opačak, načelnik Postaje prometne policije Osijek, upozorio je da se hodočasnici trebaju kretati lijevom stranom, s oznakama za bolju vidljivost, a vozači sporo i oprezno.

Voditelj svetišta velečasni Ante Markić kaže kako je sve spremno za blagdanske dane i hodočasnike, a i Ivica Stanković iz Mjesnog odbora Aljmaš kaže da su spremni za prihvat vjernika, a u cijeli posao uključena je i Općina Erdut i komunalno poduzeće Čvorkovac, Turistička zajednica Općine Erdut, brojne udruge...

Želja je da naselje izgleda lijepo na tu veliku crkvenu svetkovinu i u tome se, vidljivo je jučer bilo u Aljmašu, uspjelo.

S obzirom na velike vrućine i da se očekuje na desetke tisuća hodočasnika u sljedećih nekoliko dana, u Aljmašu su postavili slavine za vodu i toalete, a na Veliku Gospu u Aljmašu će dežurati volonteri osječkog Crvenog križa i dva tima Hitne medicinske pomoći. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike