Osijek
STIŽU OBRASCI ZA DOSTAVU PODATAKA O NEKRETNINAMA

Oko 50.000 obveznika do 30.
rujna mora popuniti obrasce
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

Zajedno s računima za vodu tisuće Osječana ovih dana dobile su obavijest i poziv obveznicima poreza na nekretnine za dostavu podataka. Iako je Vlada odgodila primjenu Zakona o lokalnim porezima, dio o porezu na nekretnine, kao i podaci o nekretninama i njihovim vlasnicima, ipak će se koristiti za naplatu javnih davanja u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, pa je tako Zavod za urbanizam i izgradnju tiskao oko 50.000 obrazaca za fizičke i oko 3000 obrazaca za poslovne subjekte, a koji se moraju popuniti do 30. rujna. Prema riječima Zlatka Katića, pomoćnika direktora zaduženog za financijsko-računovodstvene poslove Zavoda, velik broj građana već je ispunio obrasce.

- Broj je znatno veći nego što smo očekivali, iako još uvijek nismo podijelili sve obrasce, točnije, u sljedećih nekoliko dana, a najduže do kraja tjedna, bit će svi poslani na adrese građana koji su obveznici poreza na nekretnine. Građani koji ne znaju ispuniti obrazac mogu nam se slobodno obratiti, jer obrasci i jesu napravljeni za one koji imaju bar elementarno znanje o nekretnini koju posjeduju. No, ako netko ne zna ispuniti obrazac, pomoć će mu, osim u Zavodu, biti pružena i u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, gdje smo za to osposobili tajnice, koje također pomažu građanima - rekao je Katić, dodavši kako očekuje da će se svi građani odazvati do navedenog roka. Inače, zakonski je rok predaje 31. listopada, ali Zavod je, kaže Katić, namjerno stavio kraći rok kako bi građanima bilo na umu da što prije ispune svoju građansku obvezu.

- Iako je Vlada odgodila rok, obrazac se mora ispuniti, a to traži i Porezna uprava. Očekujem da će građani svoje obveze ispuniti do navedenog roka - poručio je Katić. M. Mihelić

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike