Regija
CRVENI KRIŽ

Podijelili više od
2200 paketa potrebitima
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

NAŠICE

Gradsko društvo Crvenog križa Našice jedno je od društava partnera u projektu “Humanitarni paket za Slavoniju 1”, koji je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije. Našički Crveni križ dosad je organizirao dvije podjele paketa prehrambenih namirnica, a samo u drugom krugu zaposlenici kojima je pomagalo 70-ak volontera podijelili su više od 2200 humanitarnih paketa potrebitima, a koji su isporučeni na područje grada Našica te susjednih općina Donja Motičina, Đurđenovac, Feričanci i Koška. Isto tako, Mjesna organizacija Crvenog križa Đurđenovac dosad je podijelila više od 500 paketa.

Na popisu osoba koje su mogle dobiti besplatne pakete hrane nalaze se korisnici zajamčene minimalne naknade, obitelji s troje i više djece mlađe od 18 godina – čija ukupna mjesečna primanja nisu prelazila 5705 kuna, samohrani roditelji te osobe starije od 65 godina, čija mjesečna primanja nisu prelazila prag od 1500 kuna za samačko domaćinstvo, odnosno 2000 kuna za dvočlano kućanstvo, s time da korisnici projekta nisu smjeli imati sklopljen ugovor o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju.

Našički Crveni križ počinje 16. kolovoza s trećom podjelom paketa u kojem će biti higijenske potrepštine. Raspodjela će biti srijedom i četvrtkom od 10 do 12 sati, u skladištu DVD-a u Martinu.S.F.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike