Sport
THORSTEN FINK, TRENER AUSTRIJE:

Izgledi su 55:45 u našu korist
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

Bečka Austria ove subote u austrijskom prvenstvu igra na svom terenu protiv LASK-a, što će joj biti i posljednja provjera pred prvi susret doigravanja Europske lige protiv Osijeka. Austria nije sjajno krenula u prvenstvo, osvojila je samo bod iz prva tri kola, i to upravo prošli vikend u gradskom derbiju s Rapidom, koji je svoje rivale sat vremena držao u “knock-downu”. Stoga je gostovanje kluba iz Linza prilika za prvu pobjedu te podizanje samopouzdanja pred zgusnuti ritam susreta koji “ljubičaste” čeka u iduća dva tjedna. U 16 dana Austria će odigrati pet utakmica, prvenstvene protiv LASK-a, Mattersburga i Admire te europske protiv Osijeka. Dojam je da je puno jači raspored nedavno, i to iznimno uspješno, odradio bijelo-plavi klub, koji Bečani s poštovanjem najavljuju, očito itekako svjesni koliko su se bahati Nizozemci “opekli”.

Poznato je da je trener Thorsten Fink u ponedjeljak bio u Gradskom vrtu i uživo svjedočio derbiju Osijeka i Rijeke, nakon čega je i kratko iznio svoje dojmove.

- Osijek je dobro organizirana ekipa, koja strpljivo u obrani čeka pogrešku suparnika. Mislim da ćemo imati veći posjed lopte. Za konačan uspjeh ovisit će tko će praviti manje pogrešaka u oba susreta. Rekao bih da su izgledi 55-45 u našu korist. Osijek je protiv Rijeke stvarno “grizao” u igri cijeli susret, ali mislim da smo mi tjelesno ipak bolje pripremljeni - osvrnuo se trener Austrije na predstojeće europske oglede s Osijekom.

Na klupskoj stranici ističe se kako Austriju čeka nimalo lak zadatak u pokušaju plasmana u skupinu Europske lige, ali da to ne znači da se bijelo-plavih treba i pribojavati. No, upozoravaju kako je Osijek u povratku u Europu ostvario impresivan niz od pet pobjeda i jedan poraz, s gol-razlikom 11:2, a da su na tom putu izbačeni Luzern i PSV. Puno toga bit će jasnije nakon prvog ogleda u Gradskom vrtu, gdje će i Austrijanci imati podršku, iako se još ne zna koliko brojnu. Poznato je samo da im pripada sjeverni sektor, za koji bečki klub računa na 1000 mjesta, no nije poznato hoće li gostiju uistinu biti toliko da ga potpuno ispune. G.Roguljić

1

bod u tri odigrana kola austrijske Bundeslige osvojila je Austria

Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike