Sport
MOK MURSA OSIJEK

Biti opet među četiri najbolja
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

Odbojkaši Mursa Osijeka počeli su s pripremama za novu sezonu. Prvoj prozivci trenera Davora Meringera odazvalo se 15 igrača, dok će se dvojica priključiti sljedećeg tjedna.

Većina kadra iz prošle sezone ostala je na okupu. U odnosu na lani, nema Suka, Kolarića, Čulapa i Subotića, a nova imena bit će pridošlice iz osječkog Željezničara Kraljević i Matoković te povratnik Vojak. Momčadi je priključeno i nekoliko mlađih igrača te bi to trebao biti kadar s kojim će “mursaši” krenuti u nove prvenstvene i kup-izazove.

Uvodni dio do Gospe

Unatoč iznimno sparnom vremenu, odbojkaši su već u srijedu odradili i prvi trening, a kako je istaknuo trener Meringer, prvi dani proteći će u testiranju trenutačnih mogućnosti igrača, nakon čega kreće pravi dril.

- Uvodni dio, ove prve dane do Velike Gospe, odradit ćemo testiranja, da vidimo u kakvom su stanju. Nakon toga krećemo lagano s normalnim pripremnim dijelom, s treninzima dva puta dnevno, uglavnom dvorana i teretana, što ne znači da koji put nećemo odraditi trening i vani, ovisno o vremenu. Ti prvi tjedni bit će bazirani na fizičkoj pripremi, ali ćemo dosta raditi i s loptom, tako sam naviknuo i prakticiram. Nakon toga sve više radit ćemo s loptom, a potom, poslije otprilike tri tjedna, krenut ćemo i s prvim utakmicama.

Za sada te pripremene provjere nisu još službeno dogovorene, no izvjesno je kako će u “igri” biti suparnici kao i prošle godine u isto vrijeme.

- Bit će kao i lani, Spartak iz Subotice, Mladost iz Brčkog, Jedinstvo iz Brčkog i kod njih i kod nas, možda i Vojvodina. U rujnu je tradicionalni turnir u Osijeku u organizaciji Željezničara te se nadam da ćemo i na njemu partipicirati. Pred početak prvenstva napravit ćemo generalku, vjerojatno sa Spartakom, a samo prvenstvo trebalo bi krenuti u listopadu. Prvo će biti Superkup, a treba vidjeti hoće li na raspored utjecati i Europsko prvenstvo koje se igra ove godine.

Vikend u Daruvaru

Osječani će, prema svemu sudeći, kompletne pripreme odraditi u svom gradu, iako nije isključeno da se ponovi situacija od prošle godine kada su jedan produženi vikend (petak-nedjelja) boravili u Daruvaru.

- Taj nam je “izlet” bio vrlo koristan, došla nam je Mladost iz Brčkog na sparing i voljeli bismo tako nešto ponoviti. To je odlično za ekipu, pokazalo se jako dobrim, i zbog upoznavanja i zbog zbližavanja, te se nadam nečemu sličnom i ove godine.

“Mursaši” su prošle sezone i u u prvenstvu i u Kupu bili među najbolja četiri kluba, a ciljevi su isto ponoviti i u novoj sezoni. A ako se pruži prilika, napraviti čak i korak više.

- Sustav natjecanja je isti, mi smo u prvoj jakosnoj skupini, a i ciljevi su nam isti - biti u samom vrhu. Zadovoljan sam s momčadi, godinu dana smo iskusniji, upoznali smo se, znamo što još treba napraviti pa ćemo pokušati to popraviti. Nadam se da neće biti zdravstvenih problema, na što ipak ne možemo potpuno utjecati. Objektivno su dvije Mladosti ispred nas, to su profesionalni pogoni i nije ih lako dostići. No, idemo korak po korak, želimo opet biti među prva četiri kluba gdje mislim da nam realno i pripada mjesto. Vidjet ćemo možemo li nešto više nego lani, mi i Rijeka smo tu negdje, nešto se pojačao i Centrometal, ali u svakom slučaju teren je jedino mjerilo. Isto vrijedi i za Kup, želimo izboriti Final Four, iako se, naravno, nećemo samo time zadovoljiti nego ćemo pokušati i više. Samo se nadam da ove godine neće biti u terminu kao lani, između Božića i Nove godine, jasno je i zbog čega - najavio je novu sezonu trener Mursa Osijeka Davor Meringer.

Goran ROGULJIĆ
15+2 “MURSAŠA” NA STARTU

Na prvo okupljanje i početak priprema za novu sezonu odazvalo se 15 igrača. To su Kristijan i Jurica Šućur, Marko Kepčija, Marko Oršolić, Domagoj Jurič, Josip Vojak, Josip Ilić, Stanko Stanković, Marko Marošević, Luka Kraljević, Mateo Brandić od “starijih” te četvorica mlađih Đuro Mijić, Petar Majer, Karlo Jakovac i Lovro Vranješ. Naknadano, sljedećeg tjedna, ostatku momčadi priključit će se Ivan Matoković i Marko Kovačević.

Najčitanije iz rubrike