Sport
SANDRA PERKOVIĆ LOVI FINALE

Ako izvrtim kako ja to znam, ne moram se ničega bojati
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

Hrvatska ima brončanu medalju na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu, uzeo ju je Stipe Žunić, ali ona puno sjajnija tek treba doći. Čekamo nju i njezin daleki hitac te potvrdu tko je najbolja bacačica diska na svijetu. Čekamo Sandru Perković. Danas na stadion izlazi odraditi kvalifikacije, koje počinju u 11 sati, ako sve bude išlo prema planu, a nema razloga da ne ide, to je za Sandru samo zagrijavanje. Ono pravo, veliki finale ženskog diska, na rasporedu je u nedjelju od 20.10.

Sandra je bila svjetska prvakinja u Moskvi 2013., srebrna u Pekingu dvije godine poslije. S obzirom na njezinu dugogodišnju dominaciju u disku, vrijeme je da se vrati na tron.

- Nadam se dobrom rezultatu, ali ne želim govoriti ni o kakvim medaljama, ne želim govoriti o nekakvom zlatu. Želim u petak ujutro ispuniti normu u kvalifikacijama i onda nakon toga razmišljati što me čeka. Želim da sve prođe glatko, mi smo naporno radili, dali tijekom priprema sve od sebe, a sada samo trebam da se sve poklopi... Samo da ja to izvrtim kako znam izvrtjeti, ne moram se ničega bojati - najavila je Sandra Perković i dodala:

- Nikad nisam motiviranija otišla na Svjetsko prvenstvo!

Iako ne želi o medaljama, jasan je njezin cilj u Londonu. Opet biti najbolja, vratiti se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Na londonskom stadionu je 2012. osvojila olimpijsko zlato, sada je red na svjetsko. No prvo kvalifikacije, pa finale.

Sandra je ove godine ponovno pokazala koliko je moćna i spremna, pokazala je da može bacati jako daleko, a kad je takva, onda konkurencija ima malo izgleda. Prepoznaju to i na kladionicama, iako još nije odradila ni kvalifikacije, prva je favoritkinja za zlato. Na njezinu pobjedu tečaj je malih 1,25, kao drugu favoritkinju kladionice vide opasnu Kubanku Yaimi Perez (4,50), a kao treću aktualnu svjetsku prvakinju Deniu Caballero. I. Liović

Najčitanije iz rubrike