Novosti
SIGURNOST I PUNJENJE PRORAČUNA

Samo Kapetanija Dubrovnik naplatila više od pola milijuna
Objavljeno 10. kolovoza, 2017.

Na području svih osam lučkih kapetanija na hrvatskoj obali u četvrtak je provedena koordinirana akcija pojačanog nadzora u morskom prometu “Sigurna plovidba 2017”, kojom su kapetanije i njihove 72 lučke ispostave u suradnji sa Službom za nadzor i upravljanje pomorskim prometom posebno kontrolirale glisiranje u blizini obale, kao jedan od najčešćih i najopasnijih prekršaja na moru.

Pojačano se nadzirala i brzina kretanja brodica uskim kanalima i na udaljenosti do 300 metara od obale, ali i preveliko udaljavanje kupača od obale, odnosno izvan obuhvata prirodnih i uređenih plaža. Pojačano su se kontrolirali i iznajmljivači plovila te brodovi koji prevoze putnike.

Takve akcije provode se zbog sve većeg pomorskog prometa hrvatskim dijelom Jadrana, a cilj je pokazati spremnost i učinkovitost svih koordiniranih službi u nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Procjenuje se da u jeku turističke sezone hrvatskim morem plovi 170.000 čarter-plovila, među kojima je registrirano oko 30.000 sportskih i rekreativnih plovila.

Lučka kapetanija Dubrovnik ove je sezone zbog prekršaja u pomorskom prometu izdala novčane kazne u iznosu od oko 540 tisuća kuna, a najčešće su kažnjavani glisiranje blizu obale i neposjedovanje odgovarajuće papirologije, rekao je u četvrtak voditelj Odjela inspekcije Lučke kapetanije Dubrovnik Nikola Beusan. Napomenuo je kako sunce na moru itekako umara, zbog čega pada koncentracija, a time se povećava opasnost od nesreća. “U automobilu imate klimu, a na moru nemate ničega”, kazao je i dodao kako dio upravitelja plovila olako shvaća opasnosti. Inače, prekršitelji imaju pravo uplatiti dvije trećine iznosa kazne u roku od 14 dana.H

Možda ste propustili...

TURISTIČKA SEZONA MOGLA BI “POJAČATI” POSKUPLJENJA

Za inflaciju krive cijene usluga

NESLUŽBENO: BENZIN ZA DVA, DIZEL ZA CENT

Od sutra sva goriva ponovno poskupljuju

TROŠKOVI PREDIZBORNE KAMPANJE

Arsen Bauk koaliciji dao 3010,66 eura