Crna kronika
NA DRŽAVNOJ CESTI D34

Biciklist naletio na automobil i poginuo
Objavljeno 10. kolovoza, 2017.

VRANEŠEVCI

Nenad Jurina (50), iz Vraneševaca, poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, oko 9 sati, na potpuno ravnoj dionici državne ceste D34, nedaleko od Slatine, između Vraneševaca i Novog Senkovca.

Jurina se vozio na svom biciklu u smjeru zapada prema Novom Senkovcu, a iza njega u istom smjeru kretao se osobni automobil Audi A4 slatinskih registracijskih oznaka. Premda će pojedinosti o tome kako se dogodila nesreća biti poznate tek nakon policijskog očevida, iz kazivanja očevidaca i položaja automobila na cesti može se zaključiti da je vozač automobila obilazio biciklista koji je u tom trenutku iz nepoznatih razloga naglo skrenuo ulijevo. Unatoč pokušaju vozača automobila da izbjegne najgore, došlo je do snažnog udara prednjeg dijela automobila u stražnji dio bicikla, tako da je bicikl odbačen u nekoliko metara dubok desni putni kanal, dok je biciklist odbačen na desni rub ceste, pao na kolnik i preminuo na mjestu nesreće.

Na mjesto nesretnog događaja stiglo je i vozilo Hitne medicinske pomoći iz Slatine, no nesretnom biciklistu nije se moglo pomoći. Očevid su obavili policijski službenici Policijske postaje Slatina u nazočnosti općinskog državnog odvjetnika, a sav promet državnom cestom D34 u to vrijeme bio je u višesatnom prekidu.

Prema riječima svjedoka ovog tragičnog događaja, unesrećeni Nenad Jurina živio je sam i često se neoprezno vozio državnom cestom.

Ravna cesta između Čađavice i Novog Senkovca postaje prometno opasna dionica, jer se upravo na tom dijelu ceste prometne nesreće sve češće događaju. Koncem svibnja, naime, samo nekoliko stotina metara dalje od mjesta jučerašnje nesreće došlo je do slijetanja osobnog automobila s ceste koji je potom udario u putni most, nakon čega se automobil zapalio i potpuno izgorio. U njemu je bila peteročlana obitelj, roditelji i najstarije dijete teško ozlijeđeni, dok je dvoje male djece u dječjim sjedalicama ostalo neozlijeđeno.

Petar ŽARKOVIĆ

Prema riječima svjedoka ovog tragičnog događaja, unesrećeni Nenad Jurina živio je sam i često se neoprezno vozio cestom

Najčitanije iz rubrike