Osijek
PROBIJENA VEĆ DVA ROKA

Nogostup u Krstovoj još uvijek demoliran - sanacija 21. kolovoza
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

Dio nogostupa Krstove ulice od raskrižja sa Sarajevskom do raskrižja s Petkovom ulicom mjesecima le još uvijek više nalik na ratište nego na pločnik kojim svakodnevno prolaze stotine Donjograđana. Iako je u dva navrata najavljivano da će pločnik biti saniran nakon što je početkom godine raskopan zbog infrastrukturnih radova - to još uvijek nije učinjeno!

Inače, pločnik u Krstovoj nije saniran od osamdesetih, pa su se na njemu donedavno mogla jasno vidjeti oštećenja od granatiranja. No, trenutačno stanje u kojemu je dio ulice ono je što su iza sebe ostavili radnici Hrvatskog Telekoma, koji su u travnju ovdje radili na svojim instalacijama. Nakon što su Donjograđani proljetos prozvali HT u medijima, iz tvrtke je obećano kako će pločnik dobiti novo ruho “najkasnije do kraja svibnja”. Kako taj rok nije ispoštovan. Potom je HT stanarima obećao novi kolnik “do kraja srpnja”, no od toga još uvijek nema ništa. U međuvremenu, na ovome prometnom pravcu pješaci svih kategorija i dalje moraju prolaziti uskim i zbog parkiranih vozila ionako loše prohodnim kolnikom, na kojemu se pak mimoilaze s automobilima i građevinskim vozilima koja gravitiraju ka dva velika gradilišta u susjednim ulicama. To posebno teško pada starijim osobama, invalidima i osobama s dječjim kolicima koji se pločnikom uopće ne mogu kretati. Dodatni je problem činjenica da uskoro počinje nova školska godina, a u Krstovoj ulici nalazi se OŠ “Ljudevit Gaj” s ulazom iz Krstove ulice. Tamošnji stanovnici gube strpljenje i strahuju za svoju djecu koja će uskoro dva puta morati hodati po cesti, uz bok vozilima!

Iz Hrvatskog Telekoma daju pak novi rok za obnovu pločnika. Kažu, najprije su se morali uklopiti u planove drugih investitora za ovo područje, a onda su ih u sanaciji spriječili vremenski uvjeti. “Zahvat je širokih razmjera pa zbog usklađivanja više izvođača na gradilištu i nepredviđenih radova traje duže nego što je planirano u početku”, rekli su ranije. A danas dodaju i obećavaju: “Sanacije su prolongirane zbog ekstremnih vrućina. Priprema za asfaltiranje bit će gotova do 21 kolovoza 2017. godine, a odmah potom bit će sve asfaltirano”.

Donjograđani se nadaju kako nije riječ o tek još jednom u nizu praznih obećanja. I. Solar

Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike