Osijek
IZVIĐAČKI KAMP UDRUGE SLAVONSKI HRAST

Promatranje Perzeida odgađa se za noć s 18. na 19. kolovoza
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

Izviđači Slavonskog hrasta odgađaju izviđački kamp za promatranje kiše meteora, takozvanih suza svetog Lovre, s ovog vikenda na noć između 18. i 19. kolovoza. Naime, na noćnom nebu diljem zemlje možemo pratiti neobičnu pojavu poznatiju kao kiša meteora ili suze svetog Lovre.

- Zbog nagle promjene vremena planirane aktivnosti odgađamo za sedam dana kada se nadamo da će kišu meteora biti moguće vidjeti golim okom tijekom noći, a najbolje nakon ponoći u vrijeme vedrog neba. Članovi osječke udruge izviđača Slavonski hrast postavit će izviđački kamp na jezeru Bajer u Gradskoj četvrti Jug 2. Organizirano ćemo promatrati ove lijepe i neobične pojave od večernjih sati do sljedećeg jutra. Uživanje u "svemirskom" ugođaju bit će upotpunjeno brojnim popratnim programskim sadržajima; od radionica, prezentacija i posebnog izviđačkog programa u prirodi gdje će uz voditelja Igora Miklavčića sudjelovati i studenti Odjela za fiziku i članovi Udruge mladih astronoma Tardis. Izviđači trebaju ponijeti vlastitu vreću za spavanje ili prikladan pokrivač, sredstvo za zaštitu od komaraca, poneki sendvič i bočicu vode – navode u Slavonskom hrastu.

"Doista ne bi imalo smisla provesti noć i ne vidjeti ništa od meteora (zbog oblaka) i još se smočiti (zbog kiše). Zato, mislimo pozitivno i nadajmo se lijepom vremenu sljedećeg vikenda", poručuje Zorislav Babić, tajnik "hrastovaca". D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike