Mozaik
U LJETNOM KINU BAČVICE

Do suza nasmijana
publika u Splitu
Objavljeno 10. kolovoza, 2017.

U ljetnom kinu Bačvice u Splitu tražila se stolica više, a povod je bila hit-komedija “Ukrađena ličnos'” u organizaciji Portala komunikacije j.d.o.o. u kojoj je glavni glumac Milan Lane Gutović, poznatiji kao Srećko Šojić iz predstava “Tesna koža” i “Bela lađa”. 

- Predstava je napravljena na temu pripovijetke “Barabe” koja je bila osnova za ovu predstavu. Ona nije baš takva kakva je pripovijetka “Barabe”, ali je tematika ista. U ovoj predstavi “Ukrađena ličnos'” prvi se put pojavio lik Srećka Šojića koji će kasnije doživjeti velik uspjeh kroz popularne serije, tako da možemo reći da je ovo početak uspona tog lika. Tema same predstave je iznošenje Šojićevih referenci za predsjednika Srbije, jer je njemu logično da on bude predsjednik i da bi bio predsjednik, on ne traži od naroda da glasa za njega, nego zahtijeva od Europske unije da ga ona postavi na to mjesto - ispričao je Milan Gutović o samoj predstavi.

U ovoj hit-komediji Šojić je vrlo bolestan i ozlijeđen i diktira svojem suradniku, budući da sam ne može pisati, pismo Europskoj uniji u kojemu izražava želju da bude primljen u Europsku uniju. I tu počinje i zaplet i smijeh, koji na nama poznat način interpretira poznati Srećko Šojić.

Predstava je do suza nasmijala ispunjeno kino na Bačvicama, a u listopadu predstava dolazi u Slavoniju, tako da se očekuju pune dvorane, jer kako su istaknuli organizatori, gdje god je predstava igrala, bila je rasprodana dvorana.

Milan Gutović završio je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu i 1967. angažiran je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu kao mlad glumac u grupi koju su tada popularno nazvali “Bojanove bebe”, jer ih je doveo redatelj Bojan Stupica. Godine 1989. u Puli je dobio Zlatnu arenu za ulogu u filmu „Poltron“.M.Kokaj

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike