TvObzor
DOMA TV: CSI CYBER

Oskarovka Patricia Arquette kao vrhunska cyber-psihologinja
Objavljeno 11. kolovoza, 2017.

Dobitnicu Oscara, Emmyja i Zlatnoga globusa Patriciu Arquette gledamo u drugoj sezoni uzbudljive kriminalističke serije “CSI: Cyber”, koja se temelji na stvarnim iskustvima američke cyber-psihologinje Mary Aiken. Arquette u seriji utjelovljuje specijalnu agenticu Avery Ryan, koja vodi FBI-ev Odjel za cyber-kriminal. Ryan i njezin sposobni tim istražuju protuzakonite aktivnosti koje se izvode s pomoću tehnologije i interneta, a imaju ozbiljne posljedice na ljudske živote u stvarnom svijetu. S Ryan radi novi ravnatelj Forenzike nove generacije D. B. Russell (Ted Danson), stručnjak koji je stigao iz Las Vegasa kako bi povezao svoje golemo poznavanje tradicionalne forenzike s najnovijim napretkom u lovu na najopasnije cyber-kriminalce. Tim također čine FBI-ev agent Elijah Mundo (James Van Der Beek), forenzični stručnjak koji je stigao iz vojske i Averyna osoba od povjerenja, Daniel Krumitz (Charley Koontz), domišljati introvertirani tehnički genijalac, Brody Nelson (Shad Moss), bivši haker koji je radije odabrao raditi za FBI nego život provesti kao cyber-kriminalac te Raven Ramirez (Hayley Kiyoko), stručnjakinja za društvene mreže i međunarodne odnose.

Na početku druge sezone, u Averyn tim priključuje se D. B. Russell, novi ravnatelj Forenzike nove generacije, koji iz Las Vegasa dolazi u Washington dok istražuju provalu i ubojstvo koje je počinio netko tko je daljinski hakirao sigurnosni sustav kuće. Avery razmatra novo radno mjesto u FBI-u, Krumitz je svjedok na suđenju svojoj sestri, a Elijah se bavi osjetljivom obiteljskom situacijom te će zbog agresivnog ponašanja na poslu ubrzo dobiti zabranu rada na terenu. Cyber-tim morat će i otkriti tko je preuzeo kontrolu nad svim umreženim medicinskim uređajima u bolnici u Dallasu i prijeti da će ubiti jednog pacijenta svaki sat ako se njegovi zahtjevi ne ispune, a Avery će riskirati vlastiti život kako bi uhvatila ubojicu svojeg prijatelja. (N.K.)

PATRICIA ARQUETTE (AVERY RYAN)

Patricia Arquette dolazi iz čikaške glumačke obitelji – otac joj se bavio glumom, kao i svih četvero braće i sestara. S 15 godina pobjegla je od kuće i ubrzo započela glumačku karijeru.

Na velikome platnu glumila je u hororu “Strava u Ulici brijestova 3: Ratnici snova”, u Ed Burtonovu “Ed Wood”, Scorsesejevu “Između života i smrti”, kao i u filmu “Flirting with Disaster”, a posljednja značajna filmska uloga po kojoj je publika pamti jest ona u filmu “Odrastanje”, za koju je 2015. godine nagrađena Oscarom za najbolju žensku sporednu ulogu, kao i mnogim drugim nagradama među kojima su Zlatni globus i BAFTA. Publika ju je također imala priliku vidjeti i na malim ekranima – glumila je u “Carstvu poroka”uz Stevea Buscemija, te u seriji “Wildflower”, a publici je najpoznatija po glavnoj ulozi u kriminalističkoj hit-seriji “Medij”, koja je trajala čak sedam sezona i za koju je Arquette nagrađena brojnim nagradama, među kojima su Emmy i Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu.

TED DANSON (D. B. RUSSELL)

Svestranost Teda Dansona na televiziji i filmu čini ga jednim od najuspješnijih suvremenih glumaca. Od debija u igranim filmovima “The Onion Field” Josepha Wambaugha 1979. do glavne uloge u televizijskoj seriji “Kafić Uzdravlje”, Danson je svojim dramskim i komičarskim nastupima osvojio publiku širom svijeta. Danson se 1998. godine vratio na televiziju u seriji “Becker” za koju je 2001. nominiran za Zlatni globus. U novije vrijeme Dansona možemo gledati u drugoj sezoni serije “Fargo”, kao i u posljednjim epizodama serije “CSI”. Nedavno je glumio u četvrtoj sezoni serije “Opasne igre” za koju je dobio dvije nominacije za Emmy i nominaciju za Zlatni globus te seriji “Ubi me dosada”. Danson se pojavio i u nekoliko epizoda “Bez oduševljenja, molim”. Danson je također glumio u igranim filmovima “Luda lova”, “Mumford”, “Spašavanje vojnika Ryana”, “Tri muškarca i beba”, “Rođaci”, “Tata”, “Made in America”, “Pontiac Moon” i nezavisnom filmu “The Amateurs”.

JAMES VAN DER BEEK (ELIJAH MUNDO)

James Van Der Beek započeo je svoju glumačku karijeru već s 13 godina. Široj je publici zasigurno najpoznatiji po ulozi Dawsona Leeryja u tinejdžerskoj hit-seriji “Dawson's Creek”, gdje je glumio uz Katie Holmes i Michelle Williams. Imao je i manju ulogu u jednako popularnoj humorističnoj seriji “Kako sam upoznao vašu majku”, a glumio je i u serijama “Zločinački umovi”, “Medij”, “Tree Hill”, “Zakon i red: Odjel za žrtve”, te je tumačio značajne uloge u serijama “Ne vjeruj susjedi iz stana br. 23” i “Friends with Better Lives”. Glumio je i u filmovima “Volim te, ne volim”, “Mrak film” u kojemu se našalio na račun uloge mladog Dawsona koja ga je proslavila, te u “Pravilima privlačnosti” i “Varsity Bluesu”.

SHAD MOSS (BRODY NELSON)

Iako je mlad, Shad Moss radi u zabavljačkoj industriji gotovo dva desetljeća. Javnosti je poznat i kao Bow Wow, hip-hop glazbenik, a glazbom se počeo baviti nakon što ga je otkrio Snoop Dogg sa samo pet godina. Prodao je više od 10 milijuna albuma, a više je puta rasprodao Madison Square Garden.

Kao glumac debitirao je u filmu “Like Mike”, a glumio je i u filmovima “Brzi i žestoki 3: Tokio drift”, “Mrak film 5” i “Superzgoditak na lutriji”. Na malim ekranima ostvario je uloge u serijama “Smallville”, “Tajni život američkog tinejdžera” te u hit-seriji “Svita”, gdje je tri sezone tumačio Charlieja.

HAYLEY KIYOKO (RAVEN RAMIREZ)

Kiyoko je započela karijeru nastupima u nacionalnim reklamnim kampanjama, a školovala se i za plesačicu. U dosadašnjoj kratkoj karijeri imala je uloge u serijama “Vampirski dnevnici”, “The Forsters” i “Čarobnjaci iz Waverleyja”, a ostvarila je i zapažene uloge u filmovima kao što su “Jem i hologrami” i “Astralna podmuklost: Poglavlje 3”. Uz glumu, Kiyoko je i multitalentirana glazbenica. Godine 2013. izdala je svoj prvi album, “A Belle to Remember”.

Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike