Sport
POTPORA GRADA VUKOVARA

Penava primio Matu Brandta
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava primio je jučer u svom uredu Matu Brandta, člana Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar i hrvatskog reprezentativca, zajedno s predsjednikom kluba Sinišom Šijanovićem. Povod je Brandtov nastup na Svjetskom prvenstvu U-23 održanom u bugarskom Plovdivu gdje je vukovarski veslač, zajedno s Lukom Baričevićem iz HVK-a Mladost Zagreb, veslao u finalnoj utrci gdje je zauzeo šesto mjesto.

– Sjajan je to uspjeh ako se uzme u obzir činjenica da A finale nisu izborili veslači Njemačke, Italije, Novog Zelanda... kao svjetskih velesila u veslanju – rečeno je na prijmu.

Istaknuta je pritom još jedna zanimljivost. Mato Brandt postao je tek drugi veslač u 105 godina povijesti HVK-a Vukovar koji je veslao u A finalu na Svjetskom prvenstvu. Prethodni put dogodilo se to prije 40 godina.

– Raduje me što uz svjetski poznatog i priznatog Vukovarca Damira Martina dolaze novi sjajni veslači. Mato Brandt je dvije godine proglašavan za najboljeg sportaša Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije. Svojim nastupima i odličnim rezultatima na najbolji način predstavlja naš grad, a kao član reprezentacije i Republiku Hrvatsku. Znam koliko je potrebno uložiti u veslanje, istodobno se akademski obrazovati, jer se od veslanja teško može živjeti za razliku od nekih drugih sportova. Zato ću uvijek pružati potporu Mati i svim Vukovarcima koji na takav način potvrđuju naše vukovarske vrijednosti – naglasio je gradonačelnik Penava.

Skromni mladić već uskoro kreće u nove pripreme, a jedan od ciljeva je izboriti normu za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. Brandt je rođen 1995. godine, tijekom progonstva obitelji u Zagrebu, a u Vukovar se vratio 2004. i 2008. postao članom HVK-a Vukovar. S. Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike