Sport
NOGOMET U ĐELETOVCIMA

Šokadija nakon četiri godine opet aktivna
Objavljeno 10. kolovoza, 2017.

U Đeletovcima, selu u kojem je prije rata bilo stotinjak naftnih bušotina, odnedavno je ponovno pokrenut rad Nogometnog kluba Šokadija. Klub je osnovan 1933. i sljedeće godine navršava se 85 godina od osnutka. Premda su stanovnici Đeletovaca bili tijekom rata prognani, klub se nije gasio, nego su i tada odigravane prvenstvene utakmice. Na žalost, politički razjedinjeno selo s oko 500 stanovnika prije četiri godine gotovo je ugasilo klub. Status županijskog drugoligaša je zamrznut, a najnovijom inicijativom Đeletovčana, po svoj prilici pokrenut će se ponovno rad kluba, a spremni su oformiti momčad i za ponovna natjecanja.

Radne aktivnosti pokrenute su na inicijativu nekoliko mještana i saveznog nogometnog suca Martina Damjanovića. Cilj je bio očistiti prostorije i teren kluba kako bi se na njemu moglo trenirati i igrati utakmice, a o čemu nam je pričao sam Damjanović.

- Budući da ja i sin svakodnevno treniramo, a zbog toga smo morali ići u susjedna sela, bio sam itekako zainteresiran da se prostorije i igralište kluba nakon četiri godine zapuštenosti ponovno stavi u funkciju. Organizirali smo radne akcije i samo nakon desetak takvih akcija uredili smo kompletno svlačionice i igralište. Ni u snu nisam očekivao ovakav odaziv mještana, a isto tako i sponzora. Nekoliko nam je poduzeća pomoglo u materijalu i u nekim poslovima, pa smo u prostorije kluba ponovno uveli struju i vodu te ih oličili i opremili za ono za što su namijenjene. Nismo se nadali da ćemo ovako brzo to riješiti, jer bi onda i službeno organizirali i skupštinu kluba kako bi se sve pokrenulo, pa bismo imali vremena registrirati igrače i prijaviti se na natjecanje. Ovako ćemo za sada samo raditi s pionirima koji će odigravati prijateljske utakmice - rekao nam je Damjanović koji nije optimist što se tiče formiranja seniorske momčadi.

- Na žalost, što se seniora tiče, politika je razjedinila igrače i nismo u mogućnosti sastaviti momčad, premda imamo dovoljan broj igrača. Što se tiče službenog početka rada kluba to bi se trebalo dogoditi u sljedećih desetak dana do kada bi se trebala zakazati skupština kluba i kada bi se trebala izabrati sva rukovodeća tijela, pa bi od sljedeće sezone vjerojatno stvorili uvjete i za natjecanje seniora i mlađih dobnih uzrasta, iscrpno nas je izvijestio Martin Damjanović, koji za sada radi s pionirima, trenira ih i organizira prijateljske utakmice.

Također, u sklopu svečanog otvorenja obnovljenih svlačionica i igrališta "Marovci" odigrana je utakmica pionirskih momčadi Šokadije i Lipovaca uz nazočnost mnogih mještana, ali i bivših mještana koji su došli iz Osijeka da bi sudjelovali u ovoj svečanosti u našem mjestu. Savezni sudac Damjanović izrazio je želju da se konačno nogomet očisti od politike kako bi se i seniori nesmetano mogli natjecati na radost Đeletovčana kojih je nekada bilo oko tisuću, a sada ih je upola manje stalno naseljenih.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana