Sport
DR. NEVEN RAGUŽ, LIJEČNIK NK OSIJEK

Nisu nam mogli promaknuti nikakvi Baraćevi problemi
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

Transfer Matea Baraća iz Osijeka u redove nizozemskog diva Ajaxa neočekivano je ušao “u produžetke”. Naime, već gotov posao odjednom se zakomplicirao jer je nizozemski klub iznenada dobio “dojavu” o mogućim srčanim problemima tog nogometaša. Pojavile su se čak, istina, neprovjerene informacije kako je to Nizozemcima dojavio netko iz Hrvatske! Iskreno, sve to nam izgleda kao pokušaj “miniranja” tog posla jer Mateovi eventualni zdravstveni problemi sa srcem, otkako je došao u Osijek, nikada nisu bili predmet razgovora.

- Za mene su to iznenađujuće vijesti. Liječnička služba NK-a Osijek, kada nam je Barać pristupao, nikada nije dobila informaciju da je on imao srčanih problema ranije u karijeri. Osim toga, svaki igrač koji dolazi u NK Osijek mora proći vrlo temeljit liječnički pregled i doista ne postoji mogućnost da nam je promaknuo takav ozbiljan problem - rekao nam je dr. Neven Raguž, jedan od liječnika osječkog prvoligaša.

Liječnička služba Nogometnog kluba Osijek dodatno je oprezna pa stoga pregledima svih nogometaša pristupa vrlo ozbiljno. Uostalom, može li i biti drukčije?

- Sjećate se kakve je komplikacije prolazio Mile Škorić prošle godine (u jednom trenutku čak se i u Miletovu slučaju sumnjalo na srce, nap. a.). To su ozbiljne stvari i ni jedan se liječnik ne bi upustio u rizik potpisati Baraću dopuštenje za igranje da je uočio bilo kakav srčani problem. Za mene su takve informacije doista veliko iznenađenje - rekao je dr. Raguž.

Valjda će ti dodatni pregledi koje je zatražio Ajax potvrditi kako je Mateo Barać posve zdrav te će taj transfer, koji se na kraju pretvorio u pravu trakavicu, na kraju biti uspješno zaključen. D.Keler

FILIPOVIĆ OPERIRAO SRCE

Bude li ipak Baraćev transfer realiziran, osječkom prvoligašu u tom bi slučaju pristupio iz zaprešičkog Intera Jakov Filipović. Zanimljiv je i njegov slučaj. Naime, još dok je ovaj 25-godišji stoper igrao za bjelobrdski BSK pisali smo kako je privremeno prekinuo karijeru upravo zbog operacije srca.

- Imao sam tri rupice na srcu koje su mi postale smetnja, jer sam se brzo umarao i to je trebalo “zakrpati”. Eto, to su napravili, ugradili su mi one “kišobrančiće” i nakon toga sve je u redu. Prolazim redovno liječničke preglede, nikakvih problema ni zapreka u mojoj karijeri više nema - rekao je Filipović u jednom razgovoru za Glas Slavonije.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike