Sport
NIKADA BLIŽE NOGOMETNI SPEKTAKL

Osječani u Skopju naletjeli
na Sir Alexa Fergusona
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.
Susret Reala i Manchester Uniteda bio je odlična prigoda za odlazak u Skopje nekolicini Osječana

Većini Hrvata svjedočiti nogometnom spektaklu kao što je bio susret Superkupa između madridskog Reala i Manchester Uniteda vjerojatno nikada nije bilo bliže, a što je još važnije povoljnije. Kada je UEFA odlučila organizaciju susreta između prošlosezonskog osvajača Lige prvaka i Europske lige dodijeliti Skopju, mnogi su planirali odlazak “tamo gdje vječno sunce sja.”

Nekolicina Osječana svoj je plan i realizirala. Naravno, najvažnije je bilo na vrijeme nabaviti ulaznicu, a kada je i to riješeno, više zapreka nije bilo. Tako su Osječani svjedočili susretu Superkupa na stadionu Filipa II. Makedonskog. Ono što su tamo doživjeli prije, a posebno u vrijeme utakmice, dugo će pamtiti. Svoj san ispunio je Ivica Buljubašić. Trener u mlađim uzrastima NŠM-a Grafičar Vodovod veliki je navijač Manchester Uniteda, za koji navija od malih nogu, a čak je i član kluba navijača Manchester Uniteda. Istina, nije mogao biti zadovoljan krajnjim ishodom susreta, ali svakako ambijentom i atmosferom na stadionu u glavnom gradu Makedonije. Buljubašić je susret pratio u društvu Bojana Bodražića, predsjednika ŽNK Osijek, koji je u Skopju je imao sreće biti u blizini s jednim od najvećih svjetskih trenera svih vremena, legendom Manchester Uniteda, Sir Alexom Fergusonom. Zanimljivo, u sasvim neuobičajenom nenogometnom, opuštenom ambijentu, na Sir Alexa naletio je i novinar Glasa Slavonije Tomislav Levak, koji je u Skopju bio u “privatnom aranžmanu”.

- U šetnji središtem Skopja naletjeli smo na Sir Alexa Fergusona. Pridružio se jednoj turističkoj grupi, pažljivo je slušao o povijesti i zanimljivostima Skopja, fotografirao je okolo. Za njim i tom grupom u jednom trenutku stvorilo se 70-ak navijača pa zaštitari nisu dopustili fotkanje s njim, ispričao je Levak i sam navijač Manchester Uniteda, koji je ulaznice nabavio uz pomoć svoga kuma Domagoja Poljaka inače navijača madridskog Reala. Kumu je stoga uputio posebnu zahvalu kao i “najboljoj supruzi na svijetu” na razumijevanju. Naime, Levak je privremeno prekinuo obiteljski odmor na Mljetu. Odakle nije bilo lako doći do Skopja. Zahvalio se ranije i crnogorskom policajcu kojio ga je putem zaustavio zbog brze vožnje. Imao je sreću što je naletio na navijača Manchestera.

Susret u Skopju uživo su gledali i osječki kumovi Dinko Bukvić-Buljubašić i Dražen Filaković, koji su ipak bili naklonjeniji Realu. Po gradu su se šetali u hrvatskim dresovima, a cijelo vrijeme su sa sobom imali i šal NK-a Osijek koji je izazvao zbunjenost kod zaštitara. Naime, podsjećao ih je na šal Chelseaja pa su ga željeli oduzeti. Ipak, nakon uvjeravanja kako se ne radi o šalu velikog Manchesterova rivala, šal NK-a Osijek također je krasio tribine stadiona Filipa II. Makedonskog.

Krešimir LACKOVIĆ
Najčitanije iz rubrike