Osijek
ZAPUŠTEN TRG NA JUGU 2

Anetić: Pranje trga i pražnjenje koševa radimo samo po potrebi
Objavljeno 10. kolovoza, 2017.

Otkako je prije pet godina otvoren trg na Jugu 2, taj je prostor, omiljen i umirovljenicima, koji ondje provode sparne večeri, i djeci, koja se ondje igraju, voze bicikl i svakodnevno druže, opran samo nekoliko puta. U utorak navečer dodatno je zaprljan nakon što je jedan dječak imao probavne smetnje, a što je bio dovoljan povod tamošnjih stanovnika za reagiranje.

- Ne mogu vjerovati da taj trg nije opran tolike godine. Podloga je lijepa, no na bijeloj boji sve ostaje, a posebno sad ovo što se dogodilo i što može isprati jedino kiša. Pa trebamo li mi na Jugu 2 čekati kišu da nam opere prostor gdje živimo? - upitala se B. Č. (podatci poznati redakciji), umirovljenica koja je na trgu, zajedno s brojnim drugim stanovnicima, svakoga dana.

Nakon reagiranja Glasa Slavonije u Unikom, točnije postavljenog upita pomoćniku direktora Stevi Anetiću, trg će se, čini se, očistiti. Anetić kaže da se trg ondje ne pere redovito, nego kad za to postoji potreba. Pojašnjava da je podloga išarana biciklističkim gumama i to ocjenjuje reljefnom oznakom trga, no odmah nakon našeg poziva naglasio je da će poslati djelatnike koji će temeljito oprati trg. I ne samo to, već će se puni koševi za smeće (na koje također upozoravaju građani Juga 2) isprazniti.

- Koševi se prazne dinamikom kakvih manifestacija, jer je suludo slati djelatnike da pregledavaju koševe ako su oni konstantno prazni. Izgradnjom trga to je mjesto više posjećeno pa tako i koševi puni, što znači da ga građani upotrebljavaju, no često se događa da napune koš komunalnim otpadom. U svakom slučaju, poslat ću ekipu i problem će biti riješen - zaključio je Anetić. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike