Osijek
BRAČNI PAR STOMATOLOGA IZ RIJEKE DOSELIO U OSIJEK

Mir kakav pružaju Osijek i Slavonija ne može se ni sa čime usporediti!
Objavljeno 10. kolovoza, 2017.

Oboje su prije 11 godina otišli u Rijeku na studij, Matea Penavić Dragaš (29) iz Opuzena, a Zoran Dragaš (30) iz Popovca u Baranji. Iako su nakon završenog studija stomatologije radili u vrhunskim stomatološkim poliklinikama, odlučili su se vratiti u Osijek!

Točnije u Čepin, gdje su u Ulici kralja Zvonimira 14a, 1. srpnja otvorili stomatološku kliniku “Dragaš Dental Design”. U vrijeme kad je misao da su “svi otišli iz Osijeka”, ili bar žele ići, supružnici Dragaš, danas roditelji dvogodišnjeg sinčića, dokazali su da može i drukčije!

- Ja sam radio u jednoj od dvije najveće stomatološke poliklinike u Hrvatskoj, a Matea kod kolegice u stomatološkoj ambulanti i bavili smo se pravim dentalnim turizmom na svjetskoj razini. No, potraga za mirom nagnala nas je da se vratimo u Slavoniju jer, iako u Rijeci novca ima koliko god treba, mira nema - priča Zoran koji se zajedno sa suprugom, kaže, preporodio otkako je došao u Osijek, i kaže da ovdje u miru može otići na ručak, odmoriti se, i ako želi ne mora raditi subotom do 17 sati, primjerice.

- Danas bih u Rijeci bio u ordinaciji do 17 sati, možda i duže i svom bi šefu zaradio 50.000 kuna, a ovdje sam odlučujem. Život u Rijeci, usporedit će, odličan je i taj grad ocjenjuje fantastičnim, no istovremeno je skup, što nužno znači da mnogi vode borbu za preživljavanjem. Iako je njemu i supruzi posao išao, smatrali su prirodnim da dođu u Osijek gdje već mjesec dana žive kao podstanari.

- U Rijeci, recimo, ne postoji park gdje možete pustiti dijete na igru. Može tamošnji gradonačelnik pričati što hoće, no u gradu s 200 tisuća ljudi i proračunom od 500 milijuna kuna nema parka, a to je nevjerojatno. To ne zanima nikoga, jer se izbori na tim činjenicama nisu dobili - zaključuje Zoran koji zajedno sa suprugom Mateom u ordinaciji u Čepinu obavlja cjelokupnu opću stomatologiju, oralnu kirurgiju, implantologiju, dentalnu radiologiju, te Digital smile design, a kaže kako su i jedina stomatološka klinika koja uz implantate (za koje tvrdi da su kod njega jeftiniji za oko 30 posto u krugu od oko 300 kilometara), ujedno radi i protetiku. Trenutačno imaju oko 1700 pacijenata i sa zadovoljstvom kaže da se mnogi i dalje upisuju. Naime, u stomatološkoj mreži Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje potrebno ih je oko 3000, što znači da u klinici “Dragaš Digital Design” mjesta ima.

- Moj brat ima dvije ordinacije u Belom Manastiru i imamo ideju sklopiti nešto širu priču, pa je bio logičan izbor da se vratimo u Slavoniju. Moja se supruga s time složila, iako je odmah nakon što smo doselili otišla na godišnji i to u svoj rodni Opuzen - kroz smijeh kaže Zoran, dodajući da je optimističan po pitanju budućnosti.

Istoga je mišljenja i njegova supruga koja nam je iz Opuzena telefonski poručila da joj je Osijek jedna nova sredina i lijepo iskustvo. Vjeruje u pozitivnu priču i smatra da u Čepinu gdje radi i Osijeku gdje stanuje ima prostora za, kako ga naziva, normalan život. Za sada u Osijeku žive kao podstanari, no kad se “kockice poslože”, kaže, vjeruju da će stvoriti vlastiti krov nad glavom baš kao što su, uz rizik, ali i rijetko viđen optimizam, stvorili onaj poslovni. Na svoje, ali i zadovoljstvo svojih osiguranika, ali i svih koji će to tek postati.

Marija MIHELIĆ
Belišćanska loša priča

Bračni par Dragaš u Slavoniju je došao još u veljači 2016. godine, no priča s iznajmljenim prostorom u Belišću gdje je, kaže, uložio čak 300.000 kuna, jednostavno nije išla.

- Smatram da su me ondje sabotirali i to mogu otvoreno reći. Na natječaju za primarnu zdravstvenu zaštitu jedini natječaj koji nije išao bio je onaj za stomatologiju, što ne smatram slučajnošću. Zato sam odlučio odseliti se i još jednom investirati i početi raditi. Ovdje u Čepinu u manjoj sredini posao je mnogo jednostavniji i dođeš do izražaja, a istovremeno je Osijek dovoljno blizu da pacijenti mogu zbog prave usluge doći do nas - kaže.

Prezentacija osmijeha

Na području od stotinjak kilometara Dragaš jedini ima certifikat za "digital smile design", a riječ je o digitalnom planiranju osmijeha! Pojašnjava da je riječ o prezentaciji osmijeha i prije no što se počelo s radom oko zubi, točnije, pacijent dobije svoje zube i prije nego što ih doista i fizički dobije.

- To se zove "wow efekt" i ljude to zanima, a ja na ovaj način mijenjam ljudima prioritete. Ne pričam im o cijeni, nego im pokažem što oni mogu biti. Pacijenti su tu da mi, nakon što im prezentiram njihov izgled, kažu hoće li to ili neće, i već sad su mnogi zainteresirani - ispričao je Zoran.

Najčitanije iz rubrike