Regija
NAKON SINJSKE ALKE

Povelja Vukovaru
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

SINJ/VUKOVAR

U čast pobjednika 302. Sinjske alke u Alkarskim dvorima održana je Večer slavodobitnika Alena Poljaka i njegova alkarskog momka Josipa Vučića, a na toj je svečanosti predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić uručio povelju gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi u znak zahvalnosti za sve ono što su Vukovarci priredili organizirajući Svečanu Sinjsku alku u Vukovaru. Posebne zahvalnice VAD-a dobili su i članovi Organizacijskog odbora.

– Hvala Sinjanima i cijelom cetinskom kraju i Viteškom alkarskom društvu što su nam omogućili da ovu jedinstvenu vitešku igru organiziramo u našem gradu. Bila nam je čast biti domaćin i time još jednom povezati naša dva prijateljska grada. Bio je to događaj koji će ostati zasigurno zapisan u hrvatskoj povijesti – kazao je u kratkoj zahvali vukovarski gradonačelnik Penava.

Inače, na svečansti u Sinju bili su mnogi visoki gosti, među kojima i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednica Vlade Martina Dalić, ministri Davor Božinović, Tomo Medved, Dražen Bošnjaković, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, dožupan vukovarsko-srijemski Damir Barna, kao i delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Penavom. S.B.

Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

Najčitanije iz rubrike