Kultura
ZIJAH A. SOKOLOVIĆ

Jedan od najomiljenijih glumaca
Objavljeno 10. kolovoza, 2017.

VELIKI BRIJUN

Kazalište Ulysses ugostit će i ove sezone jednog od najomiljenih glumaca jugoistočne Europe – Zijaha A. Sokolovića, koji će nastupiti u Ljetnom kinu na Velikom Brijunu, s dvije svoje kazališne produkcije: komičnom monodramom “Glumac... je glumac... je glumac” i višestruko nagrađivanom komedijom A. P. Čehova “Medvjed” (10. kolovoza), koju izvodi uz pratnju ljubljanskog džez-trija Lolita.

Impresivan glumački i autorski put Zijaha A. Sokolovića bilježi više od 50 filmova, 12 televizijskih serija, stotine uloga na kazališnim pozornicama, više od 60 nagrada za umjetnički rad, edukacijske teatarske projekte te autorstvo monodrama koje su od ovog glumca, redatelja i sveučilišnog profesora stvorile neku vrstu teatarske institucije naših prostora.

Monodrama “Glumac... je glumac...je glumac” kultna je predstava koja se igra već 40 godina i izvedena je gotovo 1600 puta.

Predstava punog naziva “Medvjed - komedija kao šala, a šala za džez trio i jednog glumca u deset slika”, kombinacija je predstave i glazbenog koncerta, u kojoj glumac ostvaruje interakciju s instrumentima, tako da instrumenti obnašaju funkciju likova u predstavi, tj. da glumac funkcionira kao dodatni instrument na koncertu - ističe se u najavi organizatora.

Premijerno je izvedena 1997. u Ljubljani, osvojila je više od 20 nagrada na, od kojih se ističe Grand Prix za režiju u Moskvi i 10 Grand Prix nagrada na međunarodnim festivalima. N.Vek.

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike