Kultura
PREDSTAVA KOREOGRAFA CARLOSA MATOSA

“Tango Piazzolla” na Sustipanu
Objavljeno 10. kolovoza, 2017.

Plesni ansambl njemačkoga Kazališta Savezne zemlje Saske iz Radebeula zaključio je Baletne večeri na Sustipanu 63. splitskoga ljeta izvedbama predstave “Tango Piazzolla” koreografa Carlosa Matosa.

Predstava je nadahnuta glazbom Astora Piazzolle, glazbom punom romantike, melankolije, drame, erotizma i snažnih suprotnosti. Glazba je to puna želje, žudnje za izgubljenim djetinstvom i prohujalom mladošću, za ulicom i kvartom po kojima lebde sjećanja na stare prijatelje, ljubavnike, prvi zagrljaj i prvi poljubac, miris bara, priopćili je u nedjelju splitski HNK.

Carlos Matos umjetnički je ravnatelj i glavni koreograf Kazališta Savezne zemlje Saske iz Radebeula od 2013. Nakon plesačke karijere u Nacionalnom baletu u rodnom Portugalu, gdje je ostvario brojne solističke uloge u najpoznatijim klasičnim produkcijama, karijeru je nastavio angažmanima u Luksemburgu, Švicarskoj i Njemačkoj, surađujući s koreografima kao što su William Forsythe, Roberto Galvan i Jacopo Godani. U fokusu je njegova zanimanja istraživanje multimedije i njene kombinacije s govornim i tjelesnim jezikom.Hina

Možda ste propustili...

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

Najčitanije iz rubrike