Ekonomija
VIŠA OPERATIVNA DOBIT

Allianzovi netoprihodi skočili za 83,4 % - na dvije mlrd. eura
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

U drugom je tromjesečju ove godine Allianz ostvario vrlo dobre rezultate. Ukupni prihodi porasli su za dva posto na 30 milijardi eura (u usporedbi s 29,4 milijarde eura ostvarene u istom razdoblju 2016. godine). Svi su poslovni segmenti pridonijeli spomenutom rastu, a ponajviše segment životnih i zdravstvenih osiguranja. Operativna dobit iznosila je 2,9 milijardi eura (u usporedbi s 2,3 milijarde eura zabilježene u istom razdoblju prošle godine), što predstavlja rast od 22,9 posto, kojemu su pridonijeli svi poslovi segmenti, posebice naš segment neživotnih osiguranja. Netoprihodi pripisivi dioničarima skočili su za 83,4 posto na dvije milijarde eura (u usporedbi s 1,1 milijardom eura ostvarenom u drugom tromjesečju 2016. godine), i to zahvaljujući višoj operativnoj dobiti i boljem neoperativnom rezultatu.

Osnovna dobit na dionici (EPS) iznosila je 4,45 eura (u usporedbi s 2,39 eura ostvarenih u istom tromjesečju prošle godine). Anualizirani povrat na uloženi kapital (RoE) iznosio je 13,4 posto (u usporedbi s onim za cijelu 2016. godinu od 12,3 posto). Prvo polugodište 2017. godine također je bilo uspješno, a uspjehu su pridonijeli svi poslovni segmenti. Tijekom prvih šest mjeseci ove godine ukupni prihodi porasli su u svim segmentima. Operativna dobit u prvoj je polovini godine skočila za 15,7 posto na 5,9 milijardi eura, što je znatno iznad polovine iznosa naše ciljane dobiti za cijelu godinu. Tijekom prvog polugodišta netoprihodi pripisivi dioničarima porasli su za dojmljivih 17,9 posto na 3,8 milijardi eura. Najsnažniji rast zabilježio je naš segment životnih i zdravstvenih osiguranja; u proteklom šestomjesečnom razdoblju taj je segment ostvario rast netoprihoda pripisivih dioničarima od 78 posto na 1,5 milijardi eura. E.S.

Oliver Bäte

predsjednik uprave Allianza SE

“Na pola smo puta naše trogodišnje Agende o obnovi, i u ovoj je fazi jasno da naša nastojanja i napori već sada donose korist svim našim dionicima“.

Možda ste propustili...

GOSTI CIJENE “LOKALNO ISKUSTVO”

Optimizam je NA ISTOKU!

Najčitanije iz rubrike