Sport
KUGLAČKI KLUB KANDIT

Pripreme za mirniju sezonu
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

Posljednje tri sezone za kuglače osječkog Kandita bile su itekako stresne. Borba za očuvanje elitnog razreda vodila se do zadnjeg kola, prije godinu dana igrale su se i dodatne kvalifikacije zbog smanjenja Prve lige, čiji su “slatki” još uvijek aktivan dio. Pripreme za predstojeću sezonu, koja kreće 16. rujna, već su u tijeku, ušlo se u drugi radni tjedan.

- Počeli smo pred kraj srpnja, onaj uvodni tjedan bio je trkački, a prije pet dana počeli smo koristiti i kuglanu. Kombinirat ćemo još jedno vrijeme, a onda nas čekaju i prijateljske provjere - kaže trener Ivan Kovačević koji će u nastupajućem prvenstvu raspolagati s dobro poznatim kadrom. Promjena ipak ima, jer klub je napustio najbolji igrač protekle sezone Marko Jeličić, a u prijelaznom roku stigao je Siniša Salai, koji je nakon tri sezone ponovo “kanditovac”.

- Izgubili smo jednog važnog igrača, ali i dobili iskusnog i provjerenog. Marka su u Zadar odvele sportske, ali i fakultetske obveze, a povratnik Salai neće imati problema s uklapanjem u našu sredinu - kaže Kovačević, koji će najbolju šestorku u borbi za bodove tražiti među preostalih osam igrača. To su Dario Šipalo, Nedjeljko Jeličić, Željko Rupčić, Vlado Knežević, Željko Biloš, Srećko Vuka, Ivica Begović i Matej Čaljkušić.

Jedini cilj bit će opstati među najboljim klubovima u državi, po mogućnosti bez stresa do posljednjeg hica, kao što je bio slučaj ovog proljeća.

- Naravno da priželjkujemo mirniju sezonu, bila bi to dobrodošla promjena. Stoga će vrlo važno biti otvaranje prvenstva, u dva uvodna kola smo domaćini. Otvaramo protiv Novske, pa nam stiže i Grmoščica. Četiri boda donijela bi sigurnost za dalje, stoga moramo odmah na početku biti u dobroj formi - priželjkuje trener Kandita.

Željena forma tražit će se kroz prijateljske utakmice. Njih neće nedostajati, odmjeravat će se snage s gradskim klubovima, a jedna od jakih provjera bit će i Dunav kup u Apatinu krajem ovog mjeseca. N. Benčina

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike