Sport
USPJEŠNO LJETO MLADOG OSJEČKOG TENISAČA

Olimpijaš Dodig putuje Europom i niže pobjede
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

Za mladog tenisača Olimpije Mateja Dodiga ovog ljeta nema odmora. Umjesto odlaska na godišnji, tenisač s osječkog Zelenog polja putuje Europom, seli se s turnira na turnir i niže pobjede.

U srpnju je odradio odličan posao u austrijskom Furstenfeldu na TE 2017 Europe Junior Touru do 12 godina, gdje je igrao dva finala, u singlu i parovima. U pojedinačnoj konkurenciji u susretu za naslov Matej je dobio prvi set, u drugoj dionici imao meč-loptu, ali je na kraju ipak poražen od Zagrepčanina Patrika Jurine sa 2:6, 6:4, 7:5. Dodig je na tom turniru ipak osvojio pobjednički pokal, u paru s kolegom iz reprezentacije Jurinom. Njih su dvojica u završnom dvoboju svladala Austrijance Sebastiana Sorgera i Daniela Zimmermanna sa 4:6, 7:5, 10:3.

Nakon Austrije mladi je Osječanin otišao u Češku, gdje je imao nastup u dresu hrvatske teniske U-12 reprezentacije. Uz njega su boje Hrvatske branili Jurina i Dino Prižmić, a taj trio pokazao se nepobjedivim. Nanizao je nekoliko vrijednih “skalpova” i izborio nastup na završnom turniru ovogodišnjeg izdanja Summer Cupa (Nations Challenge). Hrvatska je trojka u češkom Rakovniku svladala Mađare (3:0), zatim Poljake (2:1) i domaće Čehe (3:0). I na kraju, u doigravanju za prvu poziciju Dodig, Jurina i Prižmić bili su bolji od Španjolaca sa 3:0 i izborili mjesto među osam najboljih reprezentacija, koje se od danas skupljaju u francuskom Biotu.

A između Rakovnika i Biote Dodig je skoknuo do Zlina i potvrdio odličnu formu. Kada je već bio u Češkoj, prijavio je turnir i osvojio pobjednički pokal. Odigrao je sjajan turnir, upisao četiri lake pobjede u dva seta i izborio mjesto u finalu, u kojem je bio bolji od Slovaka Davida Schwarca sa 2:6, 6:2, 6:2. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini