Sport
FRANE VITAIĆ:

Potpisat ću novi ugovor
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

Situacija u Cibaliji iz dana u dan sve je teža. Igrači odlaze, a novi službeno ne dolaze, odnosno ne potpisuju ugovore. Od momčadi koja je iznijela prošlu sezonu malo je ostalo igrača koji su i ove sezone u prvom planu. Stjecajem okolnosti, zbog ozljede, Frane Vitaić ne igra od prve minute u sastavu Cibalije, ali je još tu. Vitaić je ostao posljednji igrač koji je trenirao s momčadi i bio na raspolaganju Mladenu Bartoloviću a još nema važeći ugovor s klubom. Hoće li i on krenuti stopama svojih, sada bivših, suigrača?

- Svakodnevni odlasci svakako remete stanje u svlačionici. Nije lako kada vidiš da odlaze igrači koji su iznijeli prošlu sezonu. Činjenica je da se trebalo puno prije reagirati i ne dovesti se u ovakvo stanje, koje nije dobro. Svaki igrač na svoj način podnosi ovakvu situaciju. Ja sam najstariji među njima i imam dovoljno iskustva da mogu to podnijeti bez stresa. Premda, teško je raditi u ovakvoj situaciji.

Jedini je Vitaić ostao bez ugovora, a još igra. Nedavne isplate dijela zaostatka možda su ga ponukale da ostane u momčadi pa da i ove sezone pomogne momčadi na trnovitom putu ostanka u ligi.

- U mom slučaju nešto se promijenilo. Mogu reći da mi je isplaćena gotovo polovina zaostataka, a baš sam jučer obavio razgovor u klubu i dogovorili smo potpisivanje novog ugovora za dan-dva. Možda već danas.

Veliko je iskustvo iza kapetana Vitaića, prošao je dosta sličnih situacija i uvijek je žario optimizmom, bez obzira na to koliko teško bilo unutar svlačionice i oko kluba. Vitaić je bio taj koji je uvijek vidio svjetlo na kraju tunela, a očito ga vidi i sada, čim nije odlučio otići.

- Ovakva se priča ponavlja početkom svake sezone. Na žalost, razgovarali smo prije početka prošle sezone, a evo i sada. Rekao sam i onda da sam optimist i dobro je ispalo, a ponovit ću i sada. Nepopravljivi sam optimist, a da ne vjerujem da će se nešto pozitivno dogoditi, vjerujte ne bih sigurno više bio ovdje. Činjenica je da nas pogađaju ovi odlasci, ne toliko zbog kvalitete igrača koliko zbog karaktera tih igrača. Stvorili smo zajedništvo, koje se, na žalost, evo, raspalo. Tko zna hoće li se novi igrači uklopiti u momčadi, bez obzira na to imaju li višu kvalitetu od nas. Zajedništvo je izvuklo prošlu sezonu, a očito je da ćemo morati i ove sezone pokušati na taj način izići iz teške situacije.

U nedjelju u Vinkovce stiže novi prvoligaš Rudeš, momčad koja ima dva boda na kontu, a Cibalia nema ni jedan. Pobjeda protiv Rudeša nameće se kao imperativ?

- Imperativ da, ali mi više protiv nikoga ne možemo unaprijed upisati bodove. Činjenica je da bi nam pobjeda protiv Rudeša donijela mirniju atmosferu i olakšala borbu u nastavku. Dok su oni ostali u gotovo istom sastavu i uz to se pojačali, mi smo izgubili momčad od prošle sezone, a nismo se pojačali. Ipak, vjerujem da ćemo dati sve od sebe kako bismo došli do prvih bodova - zaključio je Vitaić.

Antun GRGIĆ

Frane Vitaić

nogometaš Cibalije

Nepopravljivi sam optimist, a da ne vjerujem da će se nešto pozitivno dogoditi, vjerujte ne bih sigurno više bio ovdje

Vitaiću je isplaćena gotovo polovina zaostataka i s klubom se dogovorio oko novog ugovora

ISTRA 1961 PREDSTAVILA ČULJKA

Istra 1961 jučer je predstavila Tomislava Čuljka, koji je napustio Cibaliju nakon što mu je istekao ugovor. Puljani su tako u Vinkovcima našli rješenje za lijevi bok nakon ozljede Antonija Pavića, inače bivšeg igrača Osijeka. Iskusnom Čuljku ovo će biti sedmi klub u karijeri, osim u Cibaliji, gde se nekoliko puta vraćao, igrao je još i za Hrvatski dragovoljac, Zadar, Šibenik, Vitez i Osijek. S Istrom 1961 je potpisao ugovor u trajanju od godinu dana.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike