Sport
MEMORIJALNI TURNIR “ŽELJKO AZAPOVIĆ” RAČINOVCI 2017.

Naslov pobjednika Borcu iz Drenovaca
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

NK Sloga Račinovci organizirao je 17. Memorijalni međunarodni nogometni turnir “Željko Azapović”, u znak sjećanja na svoga igrača koji je poginuo u Domovinskom ratu. Na igralištu koje nosi Željkovo ime pred oko 150 gledatelja za naslov prvaka nadmetali su se Borac (Drenovci), Sloga (Štitar), Srijemac (Strošinci) i Graničar iz Brezova Polja (BiH).

Borac je u prvom susretu bio uvjerljiv protiv Graničara s 5:0, dok je Sloga svladala Srijemac s minimalnih 1:0. Poraženi su igrali susret za treće mjesto u kojem je Srijemac bio bolji od Graničara s visokih 5:0. Finale je donijelo sraz Borca i Sloge, a momčad iz Drenovaca pobijedila je 3:1. Pogotke su postigli Josip Golubović (2) i Kristijan Rađenović, dok je počasni pogodak za Slogu zabio Ivan Daidžić.

Za najuspješnijeg vratara turnira proglašen je Marinko Geljić (Borac), najefikasniji strijelac je Kristijan Živanović (Srijemac), a najbolji igrač Memorijala bio je Josip Golubović (Borac).

Domaćin je u sklopu Memorijala organizirao i revijalnu utakmicu posvećenu 30. obljetnici najvećeg uspjeha NK Sloge Račinovci kada je taj klub postao prvak Općinske lige i KUP-a Županje. Na teren su istrčali neki igrači te slavne generacije: Adam Maroševac, Milan Đukanović, Željko Azapović, Ivica Dean, Luka Maroševac, Martin Komesarović, Stjepan Abramović, Ivica Krčelić, Luka Babić, Miro Rašidović, Ilija Gavrić, Stjepan Bainac, Ivica Jurić, Darko Brnić, Petar Babić, Ilija Radovanović, Josip Maroševac, Dražen Abramović i Antun Maroševac. Igrali su sa sadašnjom seniorskom momčadi Sloge, veterani su vodili 2:0, no susret je morao biti prekinut zbog lošeg vremena, jakog vjetra i kiše. S. Bogutovac

Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike