Osijek
KRAĐE POVRĆA U URBANIM VRTOVIMA

Korisnici odlučili fotografirati sumnjivce!
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

Poznata izreka da vrijedni ubiru plodove svoga rada za korisnike urbanih vrtova na Rastancima na Jugu 2 ne vrijedi. Naime, nema jutra a da netko od korisnika ne ostane bez svojih plodova! Da su krađe gotovo svakodnevica potvrdila je i Sofija Majić u ime Udruge korisnika urbanih vrtova “Osvrt”.

- Nikako da vidimo tko to krade naše povrće i nije nam jasno kradu li to korisnici jedan od drugog ili netko “sa strane”. Meni su, primjerice, sve mahune pobrali, a o rajčici i paprici da ne pričam. Slično je prošla i moja kolegica s paprikama i nimalo nam nije ugodno vidjeti kad nestaje sve iz naših vrtova koje vrijedno obrađujemo - kaže Majić, dodajući da su zamijetili da pojedinci u prijepodnevnim satima onuda prolaze i tobože gledaju parcele. No, nerijetko se dogodi da baš te parcele ujutro osvanu gotovo prazne od povrća i nije bilo teško shvatiti da kradljivci čekaju pogodno vrijeme kad će iz vrtova odnijeti kilograme povrća.

- Čovjeku padne mrak na oči kad vidi što se događa, a da ne pričam kako reagiraju ovi naši dečki koji također imaju vrtove. Ljutiti su i kažu da će biti dobro da kradljivac ne padne njima u ruke. Ovo je sad već više nego sramotno i predlagali smo već da se sumnjivci fotografiraju pa će valjda netko nekoga prepoznati - kaže Majić, najavljujući da će se u Udruzi uskoro održati sastanak o toj temi. M. Mihelić

ČEKAJU TOALET I ZABRANU PUŠTANJA PASA

Članovi pozivaju policijske službenike, ali i komunalne redare, da malo više obilaze prostore na Rastancima. I ne samo to, već Majić kaže kako bi komunalni redari trebali pripaziti i na vlasnike pasa, zbog čega su članovi Udruge već zatražili ploče s natpisom o zabrani puštanja pasa. Kaže kako još uvijek nije napravljen ni toalet za koji se nadaju da će dobiti završetkom godišnjih odmora.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike