Regija
ZAVRŠENI RADOVI I PROŠAO TEHNIČKI PREGLED

Za 108 studenata spreman najljepši
i najmoderniji studentski dom
Objavljeno 8. kolovoza, 2017.

VIROVITICA

Radovi na Studentskom domu su završeni, prošao je tehnički pregled i bit će otvoren 30. kolovoza. Kapacitet je doma, ukupne veličine 2287,87 kvadrata, 108 ležajeva. Investitor projekta je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a financiranje se temelji na Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz EU strukturnih i investicijskih fondova. Ukupna vrijednost projekta je 18,524.301,88 kuna. Projekt Studentskog doma realiziran je zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole Virovitica, Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije te je to najljepši i najmoderniji studentski dom od Zagreba do Osijeka.

U prizemlju doma nalaze se prostorije za osoblje, kotlovnica, prostorija za bicikle, prostorija za posteljinu, zajednički sanitarni čvor, dvije sobe za osobe s invaliditetom i ostale sobe. Prvi kat sadržava sobe, zajednički dnevni boravak, praonicu i informatičku učionicu. Drugi kat ima sobe i praonicu. Korisnicima doma smještaj će biti omogućen u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Na raspolaganju će im biti dnevni boravak za druženje, informatička učionica te besplatni WiFi u svim prostorijama. Dom je opremljen profesionalnim perilicama i sušilicama rublja te uređajima za glačanje.

Studentski se dom nalazi u kompleksu bivše vojarne, koja se tako pretvara u pravi studentski kampus, u kojem se nalazi i Visoka škola Virovitica i studentski restoran. Natječaj za smještaj u Studentski dom Virovitica bit će objavljen sredinom kolovoza, najavljuje portal www.vpz.hr.V.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike