Regija
NAKON SPAVANJA NA OTVORENOM

Saša i Kristina našli smještaj
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

PODRAVSKA MOSLAVINA

Više od tjedan dana Saša Grinfelder (34) i njegova nevjenčana supruga Kristina iz Podravske Moslavine, za vrijeme toplinskog vala proveli su na otvorenom spavajući pod vedrim nebom uz Dravu, nakon što su morali izići iz kuće u kojoj su bili u najmu četiri mjeseca i nakon što im nitko u Podravskoj Moslavini nije želio iznajmiti prostor za stanovanje. No mladi par ipak je od jučer zbrinut u novom prebivalištu – Starigradu kod Koprivnice, gdje ih je u kuću pozvao Krešimir Stazić iz Starigrada.

Novi stanodavac kaže da se na ovaj korak odlučio čim je čuo za dvoje mladih koje nitko ne želi primiti, unatoč nesmiljenoj vrućini i nehumanim uvjetima, jer je prije nekoliko godina i sam bio u sličnoj situaciji i zna kakav je osjećaj bespomoćnosti i života bez krova nad glavom. Kako posjeduje i jednu stariju kuću u kojoj nitko ne živi, Stazić je sa suprugom jučer sjeo u auto i zaputio se put Podravske Moslavine gdje je pronašao Sašu i Kristinu i odmah ih dovezao u njihov novi dom.

- Nastojat ćemo da se kod nas osjećaju dobrodošlo i sigurno, jer to je ono što im trenutačno najviše nedostaje - poručuje Stazić, koji će živjeti Saši i Kristini u susjedstvu.

Saša i Kristina jučer se nisu mogli nadiviti potpuno namještenoj kući koja je postala njihov dom u kojoj su zatekli sve osnovno što je potrebno za život. Sa stanodavcem su dogovorili da neće plaćati stanarinu nego samo režijske troškove, a nakon što je odmah podnio zahtjev u svojoj tvrtki, Hrvatskim šumama, Saša očekuje ovih dana premještaj iz Slatine u Koprivnicu, gdje također očekuje da će raditi kao drvosječa i zarađivati za život u novoj sredini.

Saša je inače doseljenik u Podravsku Moslavinu iz Belog Manastira gdje je donedavno živio, a u Podravsku Moslavinu doselio se nakon što je prije četiri mjeseca dobio posao u Šumariji u Slatini i to mu je bila odgovarajuća lokacija zbog organiziranog prijevoza do posla. Upravo iz toga razloga želio je ostati živjeti u ovome mjestu, odakle mu je podrijetlom i supruga, no u situaciji kada je danima živio pod vedrim nebom kaže da bi prihvatio i smještaj u Viljevu, Slatini, ili bilo gdje drugdje – samo da negdje pronađu krov nad glavom, jer se danima nisu kupali ni obrok pojeli za stolom. Priča i kako im je u njihovoj nevolji tvrtka u kojoj radi izišla ususret i dala nekoliko slobodnih dana da se smjeste, no nitko nije mogao niti slutiti da će se naći u situaciji da će tolike dane provesti na otvorenom.

No, u mailu koji smo dobili od Sašinih bivših stanodavaca kaže se da priča nije baš takva kako ju Saša prezentira, te da su oni sretni što su im se stanari iselili, jer su “bili strašno neuredni te da su čisteći smeće za njima našli medicinsku dokumentaciju i otpusno pismo Saše Grinfeldera s psihijatrije KBC-a Osijek od 15. srpnja, u kojem stoji da je riječ o emocionalno nestabilnoj ličnosti koja je u višegodišnjem psihijatrijskom tretmanu zbog smetnji u sklopu graničnog poremećaja ličnosti i alkoholne ovisnosti. Navodi se i kako je ovaj boravak u bolnici bio zbog njegovog agresivnog ponašanja i suicidalnih namjera”.

Navode bivše stanodavke Saša nam je odlučno demantirao dodavši kako ne konzumira alkohol te kako se incident pod utjecajem alkohola dogodio samo jednom u situaciji kada je bio očajan zbog nastale situacije. Kaže i kako nije točno da su bili neuredni, nego je neuredna bila jedino njegova bivša supruga koja je nedavno odselila iz te kuće.L.Aničić

Mladi par od jučer je zbrinut u novom prebivalištu – Starigradu kod Koprivnice, gdje ih je u kuću pozvao Krešimir Stazić iz Starigrada.

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike