Regija
NAKON NAŠEG TEKSTA O ŠTAKORIMA

Uklanjaju korov iz centra grada, danas i deratizacija
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

ĐAKOVO

Nakon što smo prije desetak dana objavili tekst u kojemu Đakovčanka Nada Majbaum upozorava da je okružena zapuštenim i ruševnim zgradama i poslovnim prostorima tvrtke Pan Trgopromet u stečaju, čija su dvorišta obrasla dvometarskim korovom, gdje noga ne može kročiti, a nalegli su se štakori, s kojima je i sama imala više bliskih susreta, te da njezino dvorište pretrčavaju kao da su na autocesti, nadležni su probleme počeli rješavati.

Taoci

Kako smo već pisali, Nada i njezina obitelj doslovce su taoci između više spomenutih zapuštenih nekretnina, i to u najstrožem centru Đakova. Da stvar bude gora, riječ je o zoni grada koja je pod zaštitom Ministarstva kulture. Jučer su se pak čule motorne pile, a vrijedni radnici kričili su šikaru kojom su obrasla Panova dvorišta. Zadovoljna Nada prepričava što se sve događalo u posljednjih desetak dana.

- Nakon vašeg teksta koji je pokrenuo lavinu, moja donkihotovska borba zapravo se počela rješavati. Danas (utorak) radnici su počeli raščišćavati džunglu iza Pan Trgoprometovih prostora, počeli su intenzivno uklanjati otpad i sve ostalo. Čak sam jako iznenađena što se tako brzo to počelo rješavati. Međutim, znaju gospoda koje se ovo tiče da je taj prostor izvor zaraze - kaže Nada Majbaum te dodaje:

- Nakon vašeg teksta ovamo je došao predstavnik Grada Đakova Vedran Ivančić i predstavnik stečajnog upravitelja Pan Trgoprometa. Oni su obišli sve Panove prostore, sve poslikali, te na licu mjesta vidjeli sve muke i tegobe s kojima se borim cijelo desetljeće. Bili su zgroženi zatečenom situacijom i obećali su da će odmah početi djelovati. Zaista, hvala od srca, djeluje se promptno - poručuje Nada.

Pet poslovnih prostora

Podsjetimo, riječ je o prostoru od župne crkve do križanja sa Starčevićevom ulicom, od broja 1 do broja 9, na kojem je čak pet praznih i zapuštenih poslovnih prostora u vlasništvu tvrtke Pan Trgopromet u stečaju, te jedna ruševna i devastirana zgrada.

Zamjenik gradonačelnika Antun Galić za danas najavljuje provođenje izvanredne deratizacije zbog pritužbi građana na pojavu štakora.

- Pritužbom i zamolbama građana za rješavanje problema koji su nastali u gradu Đakovu u ovo doba godine, s obzirom na to da je nešto tome pogodovalo u ovom trenutku, Grad Đakovo napravio je one radnje koje su u njegovim ovlastima, kontaktirao ovlaštene tvrtke koje se bave deratizacijom prostora i objekata. Za srijedu (danas, nap. a.) najavljeno je inspekcijskom nadzoru da će se obaviti izvanredna deratizacija - kaže Galić.

Ona će, kaže, obuhvatiti ulice Ante Starčevića, Franje Račkog, kao i sve one pojedinačne upite, odnosno zahtjeve građana na pojedinačnim adresama.

- Što se tiče objekata kojima upravljaju pravne osobe, konkretno za slučaj Pana u stečaju, moram reći da je stečajni upravitelj odreagirao na naše zahtjeve, poslao je račun da su plaćene i obavljene deratizacije, a vidimo i da se sanira zarasli prostor - kaže Galić.

Maja MUŠKIĆ
I dodatni angažman

- Bude li potreban dodatni angažman, zatražit ćemo od Đakovačog vodovoda da i na spomenutim lokacijama dodatno obavi deratizaciju objekata, kanalizacije i vodovodne mreže - kazao je zamjenik gradonačelnika grada Đakova Antun Galić.

susjedi

UGODNO IZNENAĐENI BRZINOM REAKCIJE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike