Regija
NAKON NAŠEG TEKSTA O ŠTAKORIMA

Uklanjaju korov iz centra grada, danas i deratizacija
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

ĐAKOVO

Nakon što smo prije desetak dana objavili tekst u kojemu Đakovčanka Nada Majbaum upozorava da je okružena zapuštenim i ruševnim zgradama i poslovnim prostorima tvrtke Pan Trgopromet u stečaju, čija su dvorišta obrasla dvometarskim korovom, gdje noga ne može kročiti, a nalegli su se štakori, s kojima je i sama imala više bliskih susreta, te da njezino dvorište pretrčavaju kao da su na autocesti, nadležni su probleme počeli rješavati.

Taoci

Kako smo već pisali, Nada i njezina obitelj doslovce su taoci između više spomenutih zapuštenih nekretnina, i to u najstrožem centru Đakova. Da stvar bude gora, riječ je o zoni grada koja je pod zaštitom Ministarstva kulture. Jučer su se pak čule motorne pile, a vrijedni radnici kričili su šikaru kojom su obrasla Panova dvorišta. Zadovoljna Nada prepričava što se sve događalo u posljednjih desetak dana.

- Nakon vašeg teksta koji je pokrenuo lavinu, moja donkihotovska borba zapravo se počela rješavati. Danas (utorak) radnici su počeli raščišćavati džunglu iza Pan Trgoprometovih prostora, počeli su intenzivno uklanjati otpad i sve ostalo. Čak sam jako iznenađena što se tako brzo to počelo rješavati. Međutim, znaju gospoda koje se ovo tiče da je taj prostor izvor zaraze - kaže Nada Majbaum te dodaje:

- Nakon vašeg teksta ovamo je došao predstavnik Grada Đakova Vedran Ivančić i predstavnik stečajnog upravitelja Pan Trgoprometa. Oni su obišli sve Panove prostore, sve poslikali, te na licu mjesta vidjeli sve muke i tegobe s kojima se borim cijelo desetljeće. Bili su zgroženi zatečenom situacijom i obećali su da će odmah početi djelovati. Zaista, hvala od srca, djeluje se promptno - poručuje Nada.

Pet poslovnih prostora

Podsjetimo, riječ je o prostoru od župne crkve do križanja sa Starčevićevom ulicom, od broja 1 do broja 9, na kojem je čak pet praznih i zapuštenih poslovnih prostora u vlasništvu tvrtke Pan Trgopromet u stečaju, te jedna ruševna i devastirana zgrada.

Zamjenik gradonačelnika Antun Galić za danas najavljuje provođenje izvanredne deratizacije zbog pritužbi građana na pojavu štakora.

- Pritužbom i zamolbama građana za rješavanje problema koji su nastali u gradu Đakovu u ovo doba godine, s obzirom na to da je nešto tome pogodovalo u ovom trenutku, Grad Đakovo napravio je one radnje koje su u njegovim ovlastima, kontaktirao ovlaštene tvrtke koje se bave deratizacijom prostora i objekata. Za srijedu (danas, nap. a.) najavljeno je inspekcijskom nadzoru da će se obaviti izvanredna deratizacija - kaže Galić.

Ona će, kaže, obuhvatiti ulice Ante Starčevića, Franje Račkog, kao i sve one pojedinačne upite, odnosno zahtjeve građana na pojedinačnim adresama.

- Što se tiče objekata kojima upravljaju pravne osobe, konkretno za slučaj Pana u stečaju, moram reći da je stečajni upravitelj odreagirao na naše zahtjeve, poslao je račun da su plaćene i obavljene deratizacije, a vidimo i da se sanira zarasli prostor - kaže Galić.

Maja MUŠKIĆ
I dodatni angažman

- Bude li potreban dodatni angažman, zatražit ćemo od Đakovačog vodovoda da i na spomenutim lokacijama dodatno obavi deratizaciju objekata, kanalizacije i vodovodne mreže - kazao je zamjenik gradonačelnika grada Đakova Antun Galić.

susjedi

UGODNO IZNENAĐENI BRZINOM REAKCIJE

Možda ste propustili...

SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE

Bronca Vukovarskim vinima

UDRUGE ČUVARI SLAVONSKE TRADICIJE

Traže oznaku podrijetla za slavonsku kobasicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana