Mozaik
FILMSKI FESTIVAL MOLISE DONOSI

Fokus na hrvatsku kinematografiju
Objavljeno 9. kolovoza, 2017.

U sklopu filmskog festivala Molise, koji se od 8. do 13. kolovoza 15. put održava u talijanskom gradu Casacalenda, organiziran je fokus na hrvatski film koji uključuje pet domaćih nagrađivanih naslova. Riječ je o kratkometražnim igranim filmovima “U plavetnilo” Antonete Alamat Kusijanović, “Zvjerka” Daine O. Pusić i “Piknik” Jure Pavlovića, animiranom filmu “Bla” redateljice Martine Meštrović te dugometražnom igranom filmu “S one strane” Zrinka Ogreste.

Svoj debitantski igrani film “U plavetnilo” 9. kolovoza publici će predstaviti sama redateljica, a nakon projekcije na festivalu u Italiji film će regionalnu premijeru imati na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu. Svjetsku premijeru film je imao na festivalu u Berlinu, gdje je nagrađen posebnim priznanjem u sekciji Generation 14plus.

Fokus na hrvatski film nastavlja se trima kratkometražnim filmovima. Riječ je o dobitniku Europske filmske nagrade za najbolji kratkometražni film 2015. godine, Pikniku Jure Pavlovića, nagrađivanoj “Zvjerki” i kratkometražnom animiranom filmu “Bla”, koji se bavi temom obrazovanja.

Fokus 13. kolovoza zatvara dugometražni igrani film Zrinka Ogreste “S one strane”, koji je obišao sve kontinente i bio prikazan na više od 60 svjetskih festivala. Uz sve to, ova je Ogrestina psihološka drama prošle godine bila i hrvatski kandidat za 89. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti – Oscar, u kategoriji najboljih stranih filmova.

Filmski festival Molise promovira recentnu i inovativnu produkciju talijanske i svjetske kinematografije uz naglasak na mlade autore i nove jezike, a poseban fokus stavlja na kratkometražne i dokumentarne filmove. Festival i tijekom godine 'živi' kroz razne izložbe, projekcije te ostale događaje vezane uz filmsku kulturu i film. N.Vek.

Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike