Crna kronika
PONOVNO UTAPANJE

U Dravi pronađeno mrtvo tijelo muškarca
Objavljeno 8. kolovoza, 2017.

OSIJEK

Dvije osobe utopile su se u Dravi u Osijeku u samo nešto više od 15 dana. Mrtvo tijelo 42-godišnjeg muškarca pronađeno je u ponedjeljak, oko 12 sati, kod osječke Luke Tranzit.

Očevidom je utvrđeno da se ne radi o nasilnoj smrti, a tijelo je prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek, gdje će se obaviti obdukcija. Nastavljamo daljnji rad u vezi s ovim događajem – doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Kako doznajemo, 42-godišnjak je u nedjelju otišao na kupanje u neposrednoj blizini mjesta gdje je u ponedjeljak pronađen. Njegovo su tijelo iz Drave izvlačili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Koncem srpnja, u Dravi kod nemetinskog kolektora, pronađeno je mrtvo tijelo 35-godišnjaka iz Osijeka. I on se kupao u Dravi, u jednom je trenutku zaronio i više ga nitko nije vidio.

Iz policije savjetuju kupačima da izbjegavaju kupanje na osamljenim i nesigurnim mjestima, a kada idu na kupanje da to uvijek čine u nazočnosti drugih osoba, kako bi im netko mogao pružiti pomoć ako zatreba.

Za kupanje uvijek koristite uređene plaže, a nikada ne treba ulaziti u vodu nepoznate dubine. Zatim, ako se skače, onda je, umjesto na glavu, to bolje činiti na noge. Najbolje je u položaju “bomba”, kada je tijelo skvrčeno.

Poželjno je plivati u društvu zbog sigurnosti. Primijetite li osobu koju je uhvatio grč tijekom plivanja, nemojte joj prilaziti, nego je prvo umirite, dodajte loptu ili neki drugi plutajući objekt da se osjeća sigurnije. Tek tada priđite osobi na dva metra, a ako osoba pluta, najprije ju poprskajte vodom da vidite reagira li uopće. U slučaju da sumnjate na ozljedu kralježnice nakon skoka, odmah pozovite Hitnu pomoć i eventualno pomozite osobi da mu se otvore dišni putevi – savjetuju iz policije.

Dalje dodaju da se ne bi trebalo izlagati predugo jakom suncu te ulaziti vruć u hladnu vodu.

- Uvijek treba postupno ulaziti u vodu kako bi se organizam pripremio, bez obzira na to koliko je more, ili neka druga vodena površina topla – savjetuju iz policije.

Sandra LACIĆ
PAZITE NA DJECU

Roditelji posebno trebaju djecu držati na oku i brinuti za njihovu sigurnost, što znači da se nikad ne smiju posve opustiti.

Djeca se brzo izgube u masi kupača i lako se utope u plićaku. Pogrešno je misliti da se starije dijete može samo brinuti za mlađeg brata ili sestru. Nadzirite svoju djecu, čak i ako znaju plivati – kažu iz policije.

Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

Najčitanije iz rubrike